Xboxin kohuttu uusi strategia ei ollutkaan mitään järin mullistavaa – neljä peliä muille alustoille, Xbox-konsoleita tulossa jatkossakin

Xboxin tulevaisuudesta tihkui lisätietoja.

15.02.2024

Xboxin pelipuolen tulevaisuudesta kuultiin lisätietoja juuri julkaistussa Official Xbox Podcast -lähetyksessä.

Virallisen Xbox-podcastin vieraaksi oli haalittu Phil Spencer, Matt Booty sekä Sarah Bond – kolmikon tarkoituksena oli rauhoitella villeinä vellovia huhuja Xboxin tulevaisuudesta.

Huhut Xbox-pelien valumisesta Nintendon ja Sonyn konsoleille pitivät osaltaan paikkaansa. Tosin näitä monialustapelejä on luvassa vain neljä kappaletta, joista kaksi on yhteisöpainotteisia live service -henkisiä nimikkeitä ja kaksi pienemmän mittaluokan pelejä. Nimiä ei vielä paljastettu, mutta vahvoja vaihtoehtoja voisivat olla edelleen huhuillut Hi-Fi Rush, Pentiment sekä Grounded ja Sea of ThievesStarfield ja Indiana Jones and the Great Circle pysyvät Xbox-konsoliyksinoikeuksina.

Pelätä ei tarvitse myöskään sitä, että Xboxin omat konsolit häviäisivät kauppojen hyllyiltä. Päinvastoin, Spencer vakuutteli omien masiinoiden säilyvän edelleen keskeisessä roolissa ja pelikokemusten olevan parhaimmillaan juuri Xbox-raudalla – myöskään Game Passia ei muilla alustoilla pc:n lisäksi tulla näkemään.

Lisätietoja tulevan konsoliraudan tiimoilta lupailtiin ennen joulua, alati kasvavasta pelipuolesta taas kerrotaan lisää kesän Showcase-lähetyksessä.

Official Xbox Podcast -lähetyksen voi kuunnella esimerkiksi Spotifyssä tai alle upotetun YouTube-ikkunan kautta.

Lisää luettavaa