Xbox ripustamassa hanskat naulaan? – Pomo Spencerin erikoiset puheet puhuttavat pelimaailmaa

Konsolisota alkaa todella olla viimeistä kädenpuristusta vaille valmis.

06.11.2017

Xboxin pomo Phil Spencer on laittanut maailmankirjat sekaisin. Hän nimittäin kertoi Wall Street Journalin haastattelussa, että hänelle on annettu vapaudet tavoitella pelaajia millä tahansa alustalla. Spencer vihjailikin, että saatamme nähdä ajan, jolloin Microsoft julkaisee Halon ja Gears of Warin kaltaisia yksinoikeuspelejään myös Playstationeilla.

Aiemminhan myös Microsoftin omistama Minecraft on julkaistu jo useille laitteille. Spencerin on myös useaan otteeseen sanottu olevan pakkomielteinen ajatuksesta, että ”pelit ovat palveluita”. Näin ollen Xboxin tallia ei olisi mitenkään vaikea kuvitella tarjoamassa palveluitaan enenevissä määrin myös esimerkiksi Sonyn asiakkaille.

Mitä tällainen toiminta sitten tarkoittaa Xboxin suhteen, on hyvin vaikea sanoa. Tänä aikana kun suuri osa peleistä tulee joka tapauksessa kaikille mahdollisille alustoille, ovat yksinoikeuspelit iso osa konsolien viehätysvoimaa. Jos Xboxin yksinoikeusjyrät siis päätyvät PS4:lle, niin mitä enää jää Microsoftin laitteille?

Lisää luettavaa