”Heiluta jo valkoista lippua!” – Xbox-pomo hehkutti omituisenkin avoimesti PS4-peliä ja ajautui sanaharkkaan fanin kanssa

02.03.2016

Ovatko konsolisodat käynnissä vai eivät? Xbox-pelaajalle voi välillä näyttää siltä, että Microsoft ei enää jaksa yrittää. Tältä tilanne on ainakin näyttänyt eräälle Xbox-pomo Phil Spenceriä seuraavalle fanille Twitterissä.

Spenceriltä kysyttiin, mitä peliä hän odottaa eniten tänä vuonna. Xbox-pamppu vastasi: ”Gears of Waria. Divisionin beta oli mielestäni myös tosi hyvä. Osa ehkä blokkaa minut, mutta Uncharted 4 tulee aivan varmasti olemaan hyvä peli. Tykkään kovasti Quantum Breakin tarinasta”.

Wrath-nimimerkillä esiintyvä pelaaja kummasteli asiaa seuraavasti: ”Xbox-johtaja puhumassa siitä, kuinka mahtava Uncharted 4:stä tulee – heiluttakaa saman tien sitä valkoista lippua. Surullista todeta, mutta tämä on jo noloa”.

Spencer vastasi kärkkäästi takaisin: ”Meidän pitäisi kaikkien arvostaa sitä, kun pelintekijät tekevät jotakin erityistä. Ne, jotka toivovat firman epäonnistuvan vain heidän alustansa vuoksi, eivät ole oikeita pelaajia”.

Seuraavassa tämän uutisen tulkintaosuus allekirjoittaneelta Tilt-toimittajalta.

Spencerin toiminta näyttäytyy kieltämättä fanin silmään erikoisena. Toisaalta Phil vaikuttaa hyvältä tyypiltä, mutta miksi Xbox-pomon täytyy kehua kilpailijansa pelejä julkisesti? Xbox Onellekin on kuitenkin tulossa sen verran paljon pelejä, että ei olisi kyseenalaista täyttää omaa listaansa niillä. Kukaan tuskin pitkään naureskelisi sille, kuinka One-pomo puhuu omaan pussiinsa, koska olisihan sekin omituista, jos esimerkiksi Hesburger-pomo luettelisi lempihampurilaista kysyttäessä myös McDonaldsin tuotteita.

Spencer myös kääntää keskustelun hieman outoon suuntaan sanomalla, että tosipelaajat eivät toivoisi pelifirman epäonnistuvan. Eihän kenenkään tarvitse toivoa Uncharted 4:n olevan huono, vaan kyse on siitä, tarvitseeko Xbox Onen päätekijän tuoda kilpailevan alustan peliä esiin tällaisessa keskustelussa. Yhden konsolin omistavat pelaajat kuitenkin todennäköisesti elävät pitkälti pimennossa siitä, mitä toisessa leirissä tapahtuu. On omituista saada tällaisesta lähteestä ikään kuin mainosta pelille, joka ilmestyy ainoastaan sille konsolille, joka ei itsellä tarttunut kaupasta mukaan Onea ostaessa.

Mitä mieltä sinä olet? Osallistu keskusteluun Tiltin Facebook-sivuilla!

Lisää luettavaa