Xbox One teki sen taas – myrskyvaroitus Playstation 4:lle lähetetty

Konsolisodat alkavat pitkästä aikaa kuumentua, sillä Microsoftin ja Sonyn keskinäinen taistelu on saanut viime viikkoina ja kuukausina uusia piirteitä. Molemmat konsolitjätit raijaavat parhaillaan kovaa kyytiä uusia laitteitaan markkinoille.

Nyt Microsoft on kuitenkin lähettänyt Sonylle melkoisen myrskyvaroituksen, sillä Xbox One myi nyt jo kolmatta kuukautta peräkkäin enemmän kuin Playstation 4 Yhdysvalloissa. Microsoftilla on siis ollut ote markkinoista heinäkuusta lähtien. Se on kuitenkin mainittava, että vuoden kolmena viimeisenä kuukautena myydään tavallisesti vielä huomattavan paljon enemmän konsoleita kuin kesällä.

 

Xboxin markkinointipäällikkö Mike Nichols on kommentoinut tilannetta seuraavasti:

Faneja on kiittäminen siitä, että Xbox One oli parhaiten myyvä konsoli syyskuussa Yhdysvalloissa kolmatta kuukautta putkeen NPD Groupin mukaan, minkä lisäksi se myi syyskuussa parhaiten myös Iso-Britanniassa GfK Entertainment UK:n mukaan. Liäsksi Xbox One oli ainoa kahdeksannen sukupolven konsoli, joka paransi tulostaan viime syyskuusta tämän vuoden syyskuuhun Yhdysvalloissa, Australiassa, Iso-Britanniassa sekä monissa muissa maissa maailmanlaajuisesti. Tähän menestykseen vaikuttivat fanimme ja heidän tukensa Xbox One S:lle, joka on ainoa tämän lomakauden saatavilla oleva konsoli, jossa on sisäänrakennettu UHD 4K Blu-ray, 4K-videostriimausoptiot sekä HDR pelaamista ja videota varten.

Saimme myös erinomaisen vastaanoton Forza Horizon 3:lla, joka on numero yksi yksinoikeusnimike syyskuussa Yhdysvalloissa, Austraaliassa ja Iso-Britanniassa NPD Groupin ja Gfk Entertainment UK:n mukaan. Maailmanlaajuinen sitoutuminen Xbox Liveen – nopeimpaan ja luotettavimpaan mahdolliseen peliverkostoon – jatkaa kasvuaan, ja viimeisen vuoden aikana yksittäisten moninpelipelaajien määrä on kasvanut 57 prosenttia. Xbox on paras laite pelaamiseen tänä lomakautena, kun otetaan huomioon tämänviikkoinen Gears of War 4:n julkaisu Xbox Onelle ja Windows 10:lle sekä kerhojen ja ryhmähaun tulossa olevat julkaisut Xbox Livessä sekä lisäksi vielä Dead Rising 4:n, Battlefield 1:n, Call of Duty: Infinite Warfaren, Dishonored 2:n, Final Fantasy XV:n, Titanfall 2:n ja Watch Dogsin julkaisut tulevina kuukausina.

Lisää luettavaa