Vuonna 1991 julkaistu yksi maailman parhaista kaksinpeleistä ikinä saa odotettua PC:n lisäksi myös konsoleille

Onko Toejam & Earl tuttu kaksikko? Ei varmaan kovinkaan monille, mutta osa pelaajista muistelee näitä kahta avaruusoliota ja heidän vuoden 1991 Sega Megadrive -debyyttiään lämmöllä.

Pelissä seikkailtiin kaksistaan maaplaneetalla eri tasoilla, joista löytyi erinäisiä hulluja vihollisia sekä lahjapaketteja, joista puolestaan löytyi milloin mitäkin aseita ja etuisuuksia. Mikäpä sen hauskempaa kuin juosta kaverin kanssa kilpaa lahjapaketille, jossa saattaa olla sisällä ritsa, lisäelämä, rahaa, pomppukengät tai vaikka mitä muuta hullunkurista.

Ja ne musiikit, ne musiikit…

Alla olevasta videosta saanee parhaan kuvan siitä, miten hauska peli oli kyseessä.

Nyt peliä kehittävä Humanature Studios on vahvistanut, että peli tulee saapumaan konsoleille saamansa yksityisen rahoituksen ansiosta. Alun perin Toejam & Earl: Back in the Grooven piti saapua ainoastaan PC:lle, kun sen Kickstarter ei kerännyt tarpeeksi rahaa lisätasoihin.

”Olemme saaneet rahoittajan ja aiomme julkaista pelin myös konsoleille, mutta emme voi sanoa vielä mille niistä”, firma kertoi Kickstarterissa. ”Aioimme itse asiassa julkaista uutta videota pelistä, mutta yhteistyökumppanimme pyysi meitä odottamaan, jotta voimme järjestää suuren julkistuksen myöhemmin.”

Kuvia ja lisätietoja löydät kuitenkin täältä.

Back in the Groove keräsi Kickstarterissa 508 637 dollaria viime vuonna, ja ylitti näin reippaasti 400 000 dollarin tavoitteensa. PS4-versiota varten olisi kuitenkin kaivattu 600 000, One-versiota varten 700 000 ja Wii U versiota varten 800 000. PS4-versio siis vaikuttaisi todennäköisimmältä, mikäli jatko saapuu vain yhdelle konsolille.

”Kiitos, kun jaksoitte uskoa meihin”, tekijäfirmalta huikattiin. ”Teemme kovasti töitä voidaksemme tuoda teille parhaan pelin, mitä vain mahdollista!”

Uutisoimme pelistä lisää, kun tietoa tulee saataville.

Päivitys: Otsikon virhe korjattu. Tarkkoja konsolialustoja ei vielä ole julkaistu.