Vuoden valtavin ja odotetuin roolipeli julkaistaan pian pc:lle ja PS5:lle – Xbox-versio ongelmissa, ei ilmesty ennen ensi vuotta

Baldur's Gate 3:n Xbox-versiota odotellaan.

01.08.2023

Baldur’s Gate 3 on yksi vuoden odotetuimmista roolipelitapauksista, joskin pelin Xbox-versio tuntuisi kärsivän kovista kehitysvaikeuksista.

Larianin kehittämän Baldur’s Gate 3:n tiedetään olevan mittakaavaltaan valtava roolipelieepos. Pelin saumaton yhteystyötila on kuitenkin tuonut kehittäjille ongelmia erityisesti Series S -konsolin yhteydessä. Koska Microsoft vaatii Series S|X – versioiden olevan pelillisiltä ominaisuuksilta identtisiä, myöhästyy samassa hötäkässä koko pelin Xbox-julkaisu. Larian on vahvistanut jaetun ruudun yhteistyömoodin rullaavan oikein nätisti Series X:llä, joten nimenomaan astetta heikompi Series S on tässä tapauksessa osoittautunut murheenkryyniksi.

Larianin Michael Douse on vahvistanut Twitterissä, että Xbox-version taakse on valjastettu iso määrä kehittäjiä. Lisätietoja väistämättä ensi vuodelle venähtävästä julkaisusta lupaillaan vielä loppuvuoden aikana.

Baldur’s Gate 3 julkaistaan pc:llä elokuun 3. päivä. PlayStation 5 -versio nähdään kaupoissa puolestaan 6. syyskuuta.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa