Vuoden paras suomalainen pelinkehittäjä väittää mullistavansa elektronisen mobiiliurheilun – mistä on kyse?

Ilmaiseksi pelattava Critical Ops on nyt rajoitetusti julkaistu iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. Peliä on ladattu jo liki 10 miljoonaa kertaa.

Pelin on tehnyt kajaanilainen Critical Force -studio.

Tiedotteen mukaan Critical Ops -pelin esikuvana toimii Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -tietokonepeli. Esikuvastaan eroten Critical Ops hyödyntää kuitenkin pelialustanaan älypuhelimia ja tablettilaitteita.

”Nimenomaan FPS-pelit ovat olleet ammattipelaajien valinta PC:llä jo pitkään. Critical Opsista on kovaa vauhtia tulossa se FPS-peli, jonka mobiilin sukupolven elektronisen urheilun ammattilaiset valitsevat”, tiedotteessa kerrotaan.

Critical Ops ei vaadi kallista tietokonetta tai oheislaitteita. Älypuhelin ja nettiyhteys on kaikki mitä vaaditaan harrasti pelaaja sitten kansainvälisen tason mobiilia kilpaurheilua rahapalkinnoista tai kunniasta,” Critical Forcen Veli-Pekka Piirainen sanoo.

Critical Forcella on tällä hetkellä kumppanuus maailman suurimman elektronisen urheilun toimijan ESL Gaming Networkin kanssa. Critical Ops -turnauksia on järjestetty viime kuukausien aikana lukuiseen otteeseen, ja turnaukset ovat saavuttaneet satoja pelaavia joukkueita ympäri maailman.

Critical Opsilla on nyt noin 300 000 aktiivista päivittäistä käyttäjää. Tarkoituksena Critical Forcella on nousta maailmanlaajuiseksi markkinajohtajaksi reaaliaikaisissa mobiiliräiskintäpeleissä.

Critical Force palkittiin juuri vuoden 2016 parhaana suomalaisena pelinkehittäjänä.

Katso pelikuvaa Critical Opsista alta.

YouTube video

Lisää luettavaa