Vuoden 2020 ilmiö on nerokas scifisarja, mutta sitä hehkuttaa hämmästyttävän harva – näkyy myös Suomessa

Devs on loistosarja.

Devs-sarjaa on ilmestynyt nyt viiden jakson verran. Sarjasta on kohistu oudon vähän ottaen huomioon, että se on eräs parhaita scifisarjoja vuosiin.

Kirjailijana uransa aloittanut Alex Garland vastaa sen käsikirjoituksesta. Garland nousi kuuluisuuteen vuonna 1996 julkaistulla The Beach -teoksellaan. Siitä tehtiin Leonardo Di Caprion tähdittämä elokuva vuonna 2000.

Myöhemmin vuonna 2002 ilmestyi Garlandin käsikirjoittama 28 päivää myöhemmin -zombileffa. Tätä ovat seuranneet elokuvat kuten Sunshine ja Dredd, joista jälkimmäinen nauttii kulttimainetta.

Garland on myös ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvat Ex-Machina ja Annihilation, jotka olivat molemmat arvostelumenestyksiä.

Uusimmassa käsikirjoittamassaan ja ohjaamassaan sarjassa, HBO-kanavalta katsottavassa Devsissä Garland kertoo suuryrityksestä, joka on ihmiskunnan historian muuttavan läpimurron kynnyksellä. Enempää juonesta ei kannata etukäteen lukea, sillä jakso jaksolta sarjan maailma ja mysteeri aukeaa oudompaan ja oudompaan suuntaan.

Garland ei elokuvissaan alleviivaa turhia, ja hän antaa kameran ja käsikirjoituksen lennättää tarinaa myös Devsissä.

Sarjan pääosassa nähdään Nick Offerman, joka on tunnettu etenkin Puisto-osasto (Parks and Recreation) -sarjan Ron Swansonina. Offermanin kärsivät kasvot tulevat sarjan edessä tutuiksi, ja miehen palkkaaminen suuryrityksen jumalaa leikkiväksi Steve Jobsiksi on nerokas veto sarjan tekijöiltä. Offerman kun on paremmin tuttu komediallisista rooleistaan.

Sarjaa on ilmestynyt nyt viisi jaksoa. Kokonaisuudessaan sitä ilmestyy kahdeksan osaa.

Lisää luettavaa