Voisiko Fallout, Elder Scrolls tai Dishonored kääntyä elokuvaksi? – Bethesda kommentoi

11.08.2016

Elämme aikaa, jolloin markkinointi, brändi ja tunnettavuus ovat kaikki kaikessa. Mitä yhteistä on herroilla Zlatan Ibrahimovic, Luis Suárez ja Cristiano Ronaldo? Kaikki ovat futareita, jotka ovat käyttäneet nimiarvoaan joko julkaisemalla kirjan (kaksi ensimmäistä) tai tekemällä itsestään elokuvan (viimeinen). Samaa voi sanoa Suomessa vaikkapa Anneli Auerista tai entisen pääministerin Matti Vanhasen entisestä naisystävästä Susan Kurosesta.

Bethesdan elokuvat voisivat siis hyvinkin tuottaa paljon rahaa, mutta firman Pete Hines ei ole vakuuttunut siltikään leffanteosta.

Antaisimmeko jonkun muun ihmisen julkaista oman tulkintansa siitä, mitä Fallout, Elder Scrolls tai Dishonored on? Vai pitäisimmekö sittenkin kiinni brändeistämme ja antaisimme näin ollen omille pelintekijöillemme luvan määritellä, että ’Tällainen on Fallout, tällainen on Elder Scrolls tai Wolfenstein tai mikä tahansa muu’. Haluamme antaa tekijöidemme päättää, mistä tuotemerkeissämme on kyse sen sijaan, että siitä määräisi elokuvaohjaaja, tuottaja tai tuotantostudio.

Hines kuitenkin vitsaili, että jos nimenomaan Peter Jackson tulisi koputtelemaan studion ovelle, pitäisi Bethesdan käydä asiasta pitkä keskustelu. Samalla Hines kuitenkin totesi Jacksonin olevan varsin kiireinen mies.

Toinen syy, jonka takia Hines ei ole halukas astumaan elokuvamaailmaan, on se, että hän haluaa pitää visusti pelisarjoihin liittyvät oikeudet kauttaaltaan firman nimissä.

Lisää luettavaa