Videopeleistä tuli snooker-tähdelle ongelma, löysi uuden harrastuksen – figuurimaalaamisen

21.04.2017

Australialainen snooker-tähti Neil Robertson kertoi Eurosportille, miten hänen pakkomielteensä FIFA– ja League of Legends -peleihin vaikutti hänen snooker-pelaamiseensa negatiivisella tavalla.

Robertsonista tuli vähän aikaa sitten isä, ja lapsen hoidon lisäksi hän huomasi käyttävänsä aivan liikaa aikaa videopeleihin.

”Koukutuin täysin FIFA– ja League of Legends -peleihin. Pelasin niitä pahimmillan läpi yön. Etenkin League of Legendsiin jäin kiinni totaalisesti, ja kaikki vapaa-aikani meni sen parissa.”

Robertson on pelannut myös World of Warcraftia aikoinaan valtavat määrät. Robertson syyttääkin videopeliaddiktiotaan siitä, että hänen pelisuorituksensa ovat heitelleet niin rajusti.

”Jos olin snooker-turnauksessa vaikkapa Kiinassa, oli siellä nettiyhteys niin huono, etten päässyt pelaamaan WOWia. Se sai minut aina raivon partaalle, ja se vaikutti pelaamiseeni. Huomasin, että WOW oli minulle tärkeämpää kuin snooker.”

Pahitan hän koukuttui aikoinaan FIFA 14 -jalkapallopeliin. Hän ei omien sanojensa mukaan edes ehtinyt treenaamaan snookeria, sillä kaikki hänen aikansa meni futispelin parissa.

Nyt Robertson on ollut kaksi kuukautta ilman videopelejä. Uusi harrastus on kuitenkin sekin pelimaailmaan liittyvä: hän maalaa vapaa-aikanaan Warhammer 40,000 -figuureita.

Lisää luettavaa