Videopeleillä voidaan kehittää aivoja – Tai ainakin Super Mario 64:llä

Pelaamisen vaikutuksia tutkitaan yhä enemmän, ja tällä kertaa kuuluu uutta tietoa Saksasta. Max Planck instituutin ja Charitén yliopistollisen sairaalan aivotutkimuksessa koehenkilöille annettiin pelattavaksi vanha kunnon Super Mario 64 käsikonsolille käännettynä.

Tutkimukseen osallistui 23 aikuista, joiden keski-ikä oli 24 vuotta. Tämä porukka pelasi Super Mario 64:ää kahden kuukauden ajan, 30 minuuttia päivässä. Siinä sivussa seurattiin myös vastaavaa kontrolliryhmää, joka ei peliä pelannut.

Tutkimusta johtaneen Simone Kühnin mukaan tuloksista näkyy selvästi, että videopeleillä voidaan kehittää tiettyjä aivojen alueita. Super Mario 64 paransi pelaajien avaruudellista hahmotuskykyä, muistojen muodostamista, strategista suunnitelua, sekä käsien hienomotorisia kykyjä. Erityisen kiinnostavana voi pitää sitä, että vaikutukset olivat suuremmat niillä, jotka pitivät pelaamisesta.

Tutkijoiden mukaan peleillä voitaisiin tämän perusteella paitsi kehittää aivoja, myös parantaa neurologisia sairauksia. Videopeleistä voisi olla hyötyä esimerkiksi skitsofrenian ja Alzheimerin taudin hoidossa.

Lue lisää tutkimuksesta Kurzweilin sivuilta.