Vapise FIFA, alistu, PES: legendaaristakin legendaarisempi futispelisarja on tekemässä paluuta suomalaisvoimin!

No nyt. Nyt! Sensible Soccer on legendaarinen futispeli, joka ilmestyi vuonna 1992. Nyt pelisarja on tekemässä paluuta nimellä Sociable Soccer. Mukana peliä on suunnittelemassa yhtä legendaarinen tuottaja Jon Hare, joka oli mukana työstämässä jo alkuperäistä Sensible Socceria luovan johtajan ominaisuudessa tehden siihen grafiikat sekä suunnitteli pelimekaniikat. Hare on tunnettu myös esimerkiksi Cannon Fodder -pelistä, joten kyseessä on melkoinen tekijä.

Sociable Socceriin haetaan nyt yhteisörahoitusta Kickstarter-varainkeruun avulla. Tavoitteena tekijöillä on kasata kokoon 300 000 puntaa.

Pelistä löytyy yli 500 joukkuetta. Lisenssejä tuskin löytyy, mutta joukkueiden nimiä ja paitoja voi editoida mielensä mukaan. Pelistä löytyy viimein myös verkossa pelattava moninpeli, jota ei luonnollisestikaan alkuperäisessä SS:ssä ollut. Nimensä mukaisesti peli keskittyy muutenkin sen sosiaaliseen puoleen, ja pelaajat voivat perustaa pelissä omia klaaneja sun muuta mukavaa.

Peliä työstävään yhdinryhmään kuuluu Sami Vanhatalo, Jouni Mannonen sekä Sami Arola. Vanhatalo on ollut mukana tekemässä muun muassa Max Paynea ja Alan Wakea, ja Mannonen on työstänyt pelejä kuten Death Rally sekä Ice Rage. Arola puolestaan on työskennellyt Sumean ja Digital Chocolaten kaltaisissa pelifirmoissa.

Ydintiimin neljäs jäsen on ranskalaissyntyinen Amar Djouad, joka muutti aikoinaan Suomeen rakkauden perässä. Hän puolestaan on työskennellyt pelien kuten Super Stardust Delta ja Dead Nation parissa.

Pelin Kickstarter-sivuille pääset tästä.

Sociable Soccer ilmestyy (toivottavasti!) pc:lle, Xbox Onelle sekä PS4:lle ensi vuoden lopulla.

Lisää luettavaa