Valtaosa Final Fantasy -pelin lisäsisällöstä peruttu – myös moninpeliin luvassa muutoksia

Ikäviä uutisia Final Fantasy XV:n faneille.

08.11.2018

Vuonna 2016 julkaistun Final Fantasy XV:n on pitänyt saada jo tovin aikaa vielä uutta sisältöä aina ensi vuodelle asti. Näistä suurin osa on nyt peruttu.

Alun perin toimintaroolipelin oli tarkoitus laajentua neljällä episodilla, joista Aranea, Luna ja Noctis on päätetty jättää nyt kokonaan julkaisematta. Tarkkaa syytä lisäsisällön peruuntumiselle ei annettu. Myös pc-versiolle suunnitellut modi- ja karttatyökalut ovat nekin saaneet Square Enixiltä kirveestä. Pelin ohjaaja Hajime Tabata on myös vahvistanut jättäneensä yhtiön ja perustavansa oman studion.

Neljäs työn alla olleista lisäreistä, pelin antagonisti Ardynin taustoja avartava Episode Ardyn, saa kuitenkin vielä julkaisunsa maaliskuussa 2019. Lisäriä saapuu myös edeltämään oma lyhytanimaatio, Final Fantasy XV Episode Ardyn Prologue.

Lisäksi lisäsisältönä julkaistu Comrades-moninpeli on saatavilla konsoleilla 13. joulukuuta lähtien täysin itsenäisenä pelinä. Mukaan saadaan myös hieman uutta sisältöä kymmenen lisäpomon sekä uusien varusteiden muodossa. Samalla lisärinä hankittu versio lakkaa toimimasta, joskin sen lunastaneet voivat ladata uuden Comradesin itselleen ilmaiseksi.

Final Fantasy XV:n viimeiseksi lisäriksi jäävän Episode Ardynin lyhyt traileri on nähtävissä alta.

Lähde: Game Informer, Gematsu

Lisää luettavaa