Uuden Mass Effectin tuottajan lausunto kohahdutti pelimaailmaa: ”Andromeda ei ole avoimen maailman peli”

16.02.2017

Mass Effect: Andromeda ei tuottaja Michael Gamblen mukaan ole niin sanottu ”open world game”.

Gamblea haastateltiin Official Xbox Magazine -lehdessä, jossa hän kutsui uutta Massaa ”tutkimispohjaiseksi peliksi”.

En todellakaan kutsuisi Andromedaa avoimen maailman peliksi”, Gamble lausui kohahduttaen pelimaailmaa. ”Me tykkäämme käyttää termiä tutkimispohjainen (exploration-based). Tiivis tarinankerronta on edelleen tärkeä osa samoin kuin kaikki muutkin mahtavat asiat, mitä odottaisit Mass Effect -sarjan peliltä. Tämän kerroksen päällä on kerros tutkimista. Joskus tämä tapahtuu avoimissa tiloissa, mutta ei aina. Voit kierrellä joitain näitä planeettoja Nomadilla, mutta kyseessä ei ole perinteinen hiekkalaatikkopeli”.

Jotkut pelaajat ovat ilmaisseet tyrmistymistään Gamblen lausunnolle, vaikka ei Massa tämän määritelmän mukaan ole koskaan ollutkaan avoimen maailman peli, vaan enemmänkin ikään kuin tehtäväpohjainen peli avoimehkoissa ympäristöissä. Kyse vaikuttaisikin olevan siitä, miten näitä termejä ylipäätään tulkitaan.

Toisaalta niin sanottu allekirjoittanut yhtyy kyllä Biowaren näkemykseen. Avoimen maailman pelit tapaavat olla jokseenkin latteita ja epäkiinnostavia tarinallisesti, kun taas Massat ovat aina pitäneet tiukasti pihdeissään.

Lisää luettavaa