Useita striimaajia bannattiin rasismin vuoksi – nyt tosin suojellaan valkoihoisia katsojia

"Cracker" ("valkonaama") ei ole hyväksyttyä kielenkäyttöä Twitchissä.

15.12.2021

Kappas, tällaista harvemmin näkee. Gamingbible uutisoi Twitchin jakaneen banneja useille suosituille striimaajille, jotka syyllistyivät lähetyksissään rasistiseksi luokiteltuun kielenkäyttöön. Nyt ei kuitenkaan ole kysymys esimerkiksi mustiin kohdistuneista n-sanoista vaan valkoihoisia halventavista termeistä.

Yksi bannia saanut striimaaja on Hasan Piker, jonka modit käyttivät lähetyksessä ”cracker”-termiä. Sanan voisi suomentaa ”valkonaamaksi”. Jotkut katsojat nostivat sanasta äläkän, ja tästä seuranneen keskustelun päätteeksi Twitch bännäsi moderaattorit. Piker ei päätöstä hyväksynyt, ja pian hänelle kävi sama kohtalo.

Joulukuun mittaan muitakin striimaajia on kärsinyt saman kohtalon samasta syystä. Twitchin sääntöjen mukaan kaikelainen loukkaavien termien käyttäminen on kielletty, käytettiin niitä sitten yleisluontoisesti tai jotakuta tiettyä henkilöä vastaan. Poikkeuksia voidaan tehdä joidenkin sanojen kohdalla, mikäli niitä käytetään selkeästi ”voimaannuttavassa mielessä” loukkaamisen sijaan. Myös joidenkin rumaa kieltä sisältävien kappaleiden laulaminen on sallittua. Terveellä järjellä pääsee siis pitkälle.

Lisää luettavaa