Urheilupelin ennakkotilausbonus sittenkin kaikkien saataville – pelaajat raivostuivat vääryydestä

04.11.2016

Ennakkotilausbonukset ovat monen mielestä yksi pelimaailman typerimmistä jutuista tällä hetkellä. Nyt kyseinen trendi on saanut käänteen, joka saa entistäkin tehokkaammin kyseenalaistamaan koko konseptin.

Niin sanottu allekirjoittanut tarinoi ennakkotilaamisen hölmöydestä vain vähän aikaa sitten täällä, mutta unohti ottaa huomioon, että ennakkotilausbonukset ovat yksi harvoista joskin useimmiten myös turhista syistä tilata peli ennakkoon.

Jos ennakkotilausbonukset ovat sinulle vieras konsepti, niin älä välitä. Yleensä kyse on ollut siitä, että ennakkoon pelinsä maksavat saavat pelikotelonsa mukana digitaalisen koodin, jolla saa ostamaansa peliin esimerkiksi jonkin ylimääräisen värin vaatekappaleelle tai muuta minimaalisen pientä kivaa.

Showpaini-peli WWE 2K17 puolestaan tarjosi ennakkotilaajille männävuosien kovimman hyvispainijan Bill Goldbergin hahmon ekstrana. 12 vuotta sitten viimeksi esiintyneen Goldbergin käyttäminen pelin promotoinnissa johti kuitenkin lopulta siihen – jo kauan sitten suunniteltua vai ei, showpainista ei useinkaan tiedä –, että mies tuotiinkin vielä WWE:hen painimaan UFC-kehissäkin rymistellyttä Brock Lesnaria vastaan. Ottelu saattaa jäädä yksittäiseksi tapaukseksi.

Koska Goldberg on nyt isommin tapetilla, päätti pelin tehnyt 2K Games tuoda Goldberg-paketin sittenkin kaikkien pelaajien saataville maksullisena sisältönä vain noin 4,50 euron hintaan. Kaikki ennakkotilaajat eivät tästä luonnollisestikaan innostuneet.

Ei ole mitään järkeä tilata peliänne ennakkoon, jos aiotte laittaa ennakkotilausbonuksen ladattavaksi heti kuukausi julkaisun jälkeen”, Twitter-käyttäjä valitteli, mihin pelintekijät vastasivat: ”Ennakkotilaajat saavat sisällön ilmaiseksi, kun taas muiden täytyy sekä maksaa että odottaa kuukausi. Tuntuisi tuossa olevan hyvinkin järkeä.

Lisää luettavaa