Tutkimus: SimCityn kaltaiset pakkonettipelit aiheuttavat virustulvia kotikoneisiin

19.03.2013

SimCity -pelin pakollinen nettiyhteys pelattaessa on saanut monet pelaajat raivon partaalle, etenkin kun on tullut selväksi, että kaupunkisimulaattoriin on mahdollistettu myös offline-pelaaminen ilman verkkoyhteyttä. Jostakin syystä tätä offline-yhteyttä ei ole pelissä kuitenkaan aktivoitu.

Monet pelaajat joutuvat ottamaan palomuurinsa tai virustorjuntaohjelmansa pois päältä pelatessaan, sillä usein ne blokkaavat pelaajan lähetys- ja vastaanottovirtaa pelikoneelle. Nyt Iso-Britanniassa on tehty tutkimus, joka osoittaa kouriintuvasti pakollisten nettiyhteyksien aiheuttamat ongelmat.

Tuhannelta pelaajalta kysyttiin heidän toimintatapojaan nettipelaamisen yhteydessä, ja peräti 31 prosenttia heistä vähensi koneensa tietoturvaa pelatessaan verkkoyhteyksiä vaativia pelejä. Kun pelit pakottavat availemaan palomuureja ja virustorjuntaohjelmien suojauksia, koneet saavat helpommin viruksia.

Tutkimuksen mukaan keskivertopelaaja joutuu käyttämään jossakin vaiheessa pari päivää koneen korjailuun siksi, että on joutunut raottamaan masiinansa tietoturvaa nettipelien takia. Joka kahdeskymmenes pelaaja joutuu taistelemaan koneensa viruksien ja malwareohjelmien kanssa yli viikon verran.

Tiedustelun tulokset julkistettiin StarCraft II: Heart of the Swarm -peliturnauksen yhteydessä. Tietokoneiden satunnaiskäyttäjien keskuudessa ongelma lienee vieläkin pahempi, sillä monet heistä eivät välttämättä edes tunnista haittaohjelmien aiheuttamia konetemppuiluja.

Asiasta kertoi Electronic Theatre.

Lisää luettavaa