Tuotannossa olevat Marvel-pelit eivät ole kytköksissä Marvel-leffaversumiin – Ja se on hyvä se!

27.02.2017

Marvel Games -pelitalon luova johtaja Bill Rosemann kertoi IGN:lle tämän vuoden DICE-tapahtumassa Marvel-pelien tulevaisuudesta. ”Haluamme jokaisen Marvel-pelin olevan Vuoden Peli!” Rosemann vahvisti samalla, että nyt tuotannossa oleville Marvel-peleille on annettu luova vapaus sijoittua Marvelin elokuvaversumin ulkopuolelle.

Haluamme kaikkien Marvel-pelien kertovan oman, originaalin tarinansa. Haluamme myös nähdä pelistudioiden laittavan oman leimansa omiin peleihinsä. Ne ovat heidän pelejään. Me haluamme niiden olevan studioiden visioiden mukaisia,” Rosemann sanoo. Samalla hän mainitsi, että pelifanien ymmärrys Marvel-leffaversumista ei tietenkään saa olla haitaksi pelien ymmärrettävyyden vuoksi, viitaten Telltale Gamesin tulevaan Guardians of the Galaxy –peliin. ”Peli tulee tuntumaan hyvin tutulta niille, jotka ovat nähneet elokuvan,” Rosemann sanoi IGN:lle.

Rosemann vahvisti myös, ettei Marvel painosta pelistudioitaan synkronoimaan pelijulkaisujaan elokuvien kanssa yhteensopiviksi. ”Emme halua kiirehtiä peliemme kanssa, emmekä halua julkaista mitään mikä ei ole valmis.”

Tämä on vain ja ainoastaan hyvä asia, sillä vuosien varrella kun peliteollisuus on valjastettu elokuvamaailman mainosmannekiiniksi, niin lopputuloksena tulleet pelit ovat usein olleet kaikkea muuta kuin hyviä. Siinä missä viime vuosien Marvel-pelit ovat olleet parhaimmillaankin keskinkertaisia, niin esimerkiksi DC:n leffauniversumin ulkopuolelle sijoittuneet Batman-pelit ovat säännönmukaisesti mukana vuoden parhaiden pelien listoilla, Batman: Arkham Knightia ehkä lukuunottamatta.

Kenties nyt kun Marvel-pelit voivat lähteä luomaan omia universumeitaan, niin niistäkin voidaan luoda samanlaisia yllätyshittejä mitä ollaan nähty Marvelin elokuvatuotannon puolella, vielä kun otetaan huomioon kuinka paljon erilaisia hahmoja koko Marvelin hahmogalleriassa on. Kuka olisi uskonut esimerkiksi kuinka hyvä elokuva saatiin aikaan niinkin höntistä ajatuksesta kuin Ant-Man? Minkälaisen pelin voisikaan luoda saman ajatuksen ympärille? Toki se vaatii myös asialleen omistautuneen studion, mutta Marvelin viimeaikaiset pelibisnesliikkeet Square Enixin kanssa viestivät siitä, että Marvelilla olisi halua kasvattaa brändinsä luotettavuutta myös pelien puolelle.

DICE 2017 -tapahtuma järjestettiin Las Vegasissa ja tapahtuman tarkoituksena oli kerätä peliteollisuuden kuumimmat pelinkehittäjät saman pöydän äärelle keskustelemaan peliteollisuuden tämänhetkisestä tilasta ja tulevaisuudesta.

Lisää luettavaa