Trollit kuriin! Sony suunnittelee mielenkiintoisia asioita pelihäiriköiden kiusaksi

Pystyykö algoritmi tunnistamaan trollaajat?

14.12.2021

Jos olet sattunut pelaamaan joskus elämässäsi moninpelejä, olet mitä todennäköisimmin törmännyt sellaisiin tyyppeihin, jotka keskittyvät lähinnä tekemään kiusaa muille. Näitä häiriköitä lymyilee joidenkin pelien kimpussa jo niin paljon, että väkisinkin alkaa keljuttaa, kun yksi pösilö onnistuu pilaamaan monen muun ilon. Nyt Gamingbible uutisoi, että Sony kehittelee uusia aseita, joilla trollit halutaan putsata peleistä.

Sony on jättänyt aiemmin tänä vuonna patenttihakemuksen järjestelmälle, jonka tarkoitus on tunnistaa ja vähentää häiriötä aiheuttavaa käytöstä moninpeleissä. Sony kehittelee ilmeisesti ohjelmaa, joka vertailee pelaajan käyttäytymistä suuremman pelaajamassan jättämään dataan ja huomaa, jos joku ennemmin torpedoi pelejä kuin osallistuu niihin.

Joissain peliympäristöissä järjestelmän keräämä data on tarjolla myös muille pelaajille. Negatiivisten asioiden lisäksi systeemi tunnistaa myös positiivista kanssakäymistä muiden pelaajien kanssa, ja järjestelmä pisteyttää kunkin pelaajan tämän toimien perusteella. Mielenkiintoista nähdä, miten homma toimii käytännössä ja milloin projekti on valmis!

Lisää luettavaa