Tosipelaajien sylkykupiksi joutunut simulaatio myös konsoleille

Suomessa yliopistokaupunkien ulkopuoliset alueet tyhjenevät kuin polkupyörän kumi kun fillarillaan kaahaa liian kovaa katukivetystä vasten. Ainoa lannan tuoksu mitä nykyajan kaupunkilaisnuoret voivat haistella on keväinen löyhkä kun koiranjätöskasat paljastuvat kevätauringon lämmittäessä nietokset läjiksi loskaa.

Vaan yhä sitä ainakin maailmalla halutaan kokea maaseudun raavas työilmapiiri uudelleen, ainakin mikäli Farming Simulator -pelien suosioon on uskomista. Itseään tosipelaajiksi nimittävien keskuudessa Giants Softwaren tekemä maatalousimulaatio on aina nauttinut lähinnä maineesta sylkykuppina ja länsimaisen pelikulttuurin kuolemana. Pelisarjan jokainen vuosiversio myy kuitenkin miljoonia kappaleita, joten hc-pelaajat saavat vastaisuudessakin kiukutella interwebissä siitä kuinka Farming Simulatorit ovat vain kasuaalipelaajille suunnattuja typeryyksiä ja muutenkin ihan tyhmiä pelejä, kun ei niissä edes ammuta.

Jotta Gamez 4 life -elämäntapapelaajien närkästys olisi nykyistäkin suurempaa, Giants Software on ilmoittanut Farming Simulator -sarjan tulevan syksyllä myös PS3:lle sekä Xbox 360:lle. Mukana tulee jälleen uusia sadonkorjuuvälineitä ja uusia alueita joihin siemenensä kylvää. Konsoliversio Farming Simulator 2013 -pelistä tulee lähes vuosi pc-version ilmestymisen jälkeen, mutta hyvää kannattaa odottaa: maineestaan huolimatta Farming Simulatorit ovat nimittäin ihan mukavia pelejä, joille kannattaa antaa tilaisuus.