Tomb Raider -klassikkotrilogia remasteroidaan nykylaitteille – mittavien uudistusten luvataan miellyttävän sarjan faneja

Tätä kaikkea on luvassa.

17.01.2024

Tomb Raider I-III Remasteredin tiimoilta on saatu lisää yksityiskohtia.

Kolme ensimmäistä Tomb Raider -peliä julkaistiin alkujaan vuosina 1996, 1997 ja 1998. Paljon on tekniikka kehittynyt seuraavan 25 vuoden aikana, mutta Remastered-painoksia kehittävä Aspyr haluaa silti pysyä edelleen uskollisena alkuperäisteoksille.

PlayStation Blog -sivustolla julkaistu esittelyteksti kertoo, että kehittäjät eivät halua lähteä muuttamaan tuttua konseptia liiaksi. Tarjolla on klassisten tankkikontrollien lisäksi modernimmista Tomb Raidereista tuttu ohjausvaihtoehto. Itse pelien sisältö on pidetty tästä huolimatta jotakuinkin prikulleen samana jokaista hyppyä, salaisuutta, puzzlea ja vihollista myöten – näistä viimeksi mainitut muuten ovat saaneet kylkiäisekseen energiapalkit.

Visuaalisella puolella pelaajat voivat hyppiä napinpainalluksella vanhan ja kevyesti uudistetun ulkoasun välillä. Lääkepakkausten ja panosten kaltaiset kerättävät sälät eivät ole enää kaksiulotteisia, vaan astetta modernimpia 3d-objekteja. Lisäksi mukana on tietty tuki trophyille ja achievementeille sekä tietysti ajan  hengen mukainen valokuvamoodi.

Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft julkaistaan 14. helmikuuta pc:lle, Switchille sekä PlayStation- ja Xbox-konsoleille.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa