Rainbow Six: Patriots puretaan niin alkutekijöihinsä, ettei pelistä jää ehkä mitään jäljelle

16.12.2013

Ubisoft julkisti Rainbow Six: Patriotsin jo loppuvuodesta 2011, ja pelin oli alunperin tarkoitus ilmestyä tänä vuonna. Tuskinpa kukaan odotti moista enää tapahtuvaksi, mutta nyt Ubisoftin Pohjois-Amerikan johtaja Laurent Detoc on myös valaissut tarkemmin pelin kohtaloa.  Detocin mukaan peli ei vain yksinkertaisesti toiminut.

”Meillä oli ydintiimi. Heillä oli hyvä visio,” Detoc selittää IGN:lle. ”He pääsivät alkuun, mutta peli ei vain toiminut. Joten heidän piti alkaa alusta. Ubisoftilla on editointiryhmä, iso sellainen ja erittäin vaikutusvaltainen. He sanovat, jos peli ei ole tarpeeksi hyvä.”

Olisi kuitenkin harhaanjohtavaa sanoa, että Patriotsin rakentaminen aloitetaan alusta, sillä Detocin mukaan on mahdollista, ettei pelistä jää jäljelle nimeäkään ja ydinajatuskin saattaa muuttua.

”Voisiko siitä tulla ammuskelupeli, jolla on eri nimi perässä, koska tiimi ei haluakaan tehdä peliä terrorisminvastaisesta yksiköstä? Jos he haluavat vaikka tehdä jotakin palkkasotilaista? Se on aivan mahdollista,” Detoc spekuloi.

Detocin kommentit jättävät hämäräksi sen, mitä Rainbow Six: Patriotsista jätetään jäljelle, jos mitään. Ja jos pelin rakentaminen aloitetaan puhtaalta pöydältä, eikö voitaisi sanoa, että Patriots hylättiin ja aloitettiin uusi projekti? Varmaankaan Ubisoft ei halua myöntää epäonnistuneensa niin täydellisesti, mutta asioiden ilmaiseminen tähän tapaan tuo mieleen kuuluisan Theseuksen laiva -paradoksin.

Onko uusi peli sitten Rainbow Six: Patriots vai jokin uusi peli, selviää sitten joskus tulevaisuudessa. Pelin on määrä ilmestyä hamaassa tulevaisuudessa PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

Lisää luettavaa