Timo Harakalle muhkea tilipäivä tulossa? Jenkkifirma vaatii Facebookilta miljoonia Meta-nimen oikeuksista

Facebookin emoyhtiön nimenvaihto-operaatio mutkistuu edetessään.

04.11.2021

Mark Zuckerberg tiedotti hiljattain suurista muutoksista Facebookissa. Palvelun emoyhtiön nimi on vastedes Meta, ja tätä mukaillen firma tähtää metaversumin rakentamiseen. Bond-elokuvan juonta muistuttava kuvio on saanut internetin meemitehtailijat luonnollisesti villeiksi – ja nyt kävi ilmi, että Meta-nimeen liittyy myös juridisia ongelmia.

Viihdesivusto TMZ nimittäin uutisoi, että Yhdysvalloissa toimii jo Meta PC -niminen yritys, joka jätti elokuussa tavaramerkkihakemuksen Meta-nimelle kaikenlaisissa tietokoneisiin liittyvissä asioissa. Nyt yhtiön perustajat Joe Darger ja Zack Shutt ilmoittavat, että yhtiö voi muopua tavaramerkistä – mikäli Facebook maksaa heille muikeat 20 miljoonaa dollaria (n. 17,3 miljoonaa euroa).

Pikkurahaa tietysti Zuckerbergille, mutta mielenkiintoista nähdä, millaisin askelin tämä tanssi käytännössä etenee. Samalla tulee mieleen, poikiiko tilanne kelpo tilipäivän Suomen liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle: hän kun omistaa Suomessa Meta-nimisen yrityksen sekä Meta.fi-verkkosivun. Tästä kuviosta voi lukea tarkemmin esimerkiksi Iltalehden sivuilta.

Lisää luettavaa