Tesla, kauhujen työpaikka? Naistyöntekijät haastoivat yhtiön oikeuteen kokemansa ahdistelun vuoksi

Kanteiden mukaan naiset törmäävät Teslassa jatkuvasti törkeään käytökseen.

16.12.2021

Elon Muskista on kehkeytynyt jonkinlainen teknologia-alan rocktähti, jonka värikkäitä projekteja päivitellään media-alustoilla ympäri maailman. Hiljattain julki tulleiden väitteiden mukaan Muskin johtamassa Tesla-yhtiössä ei kaikki kuitenkaan ole niin kuin pitäisi. Kuusi Teslan naistyöntekijää on haastanut firman oikeuteen kokemansa seksuaalisen ahdistelun vuoksi. Asiasta kertoo Washington Post.

Syytteiden mukaan Teslan henkilöstöosasto ei auttanut naisia lukuisista valituksista huolimatta. Naiset kertovat miestyöntekijöiden huudelleen heille tasaisin väliajoin kaikenlaisia törkeyksiä ja arvioineen heidän ulkonäköään julkisesti. Rintoihin ja takamukseen käytiin kiinni kursailematta. Ahdisteluun osallistuivat sekä rivityöntekijät että esimiehet, mikä teki asiasta valittamisen entistä hankalammaksi. Naiset yrittivät suojautua käyttämällä töissä väljiä vaatteita ja esimerkiksi sitomalla päällyspaitansa lantionsa peitoksi.

Tesla ei ole kommentoinut syytteitä, eikä kovana Twitterin käyttäjänä tunnettu Musk ole niistä mitään pukahtanut. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Tesla on ikävän huomion kohteena: viime kuussa yksi naistyöntekijä nosti vastaavanlaisen kanteen kutsuen työoloja jopa ”painajaismaisiksi”. Lokakuussa yhtiö tuomittiin maksamaan 137 miljoonaa dollaria (n. 121 miljoonaa euroa) korvauksia työntekijälle, joka kertoi joutuneensa rasistisen häirinnän kohteeksi työskenneltyään Teslassa vuosina 2015–16.

Lisää luettavaa