Tekoäly seuraa Modern Warfare 3 -pelaajien puhetta – tavoitteena kitkeä pahimmat rasistit ja tappouhkailijat pois

Kehitys kehittyy.

31.08.2023

Call of Duty -sarjan peleihin on tulossa tekoäly, jonka on määrä tunnistaa ns. toksinen käyttäytyminen pelin äänichatissä. ToxMod-niminen ohjelma on tulossa Modern Warfare 2-, Warzone 2- sekä Modern Warfare 3 -peleihin.

ToxMod tarkkailee pelaajien puheita chatissä, ja raportoi mahdollisista rasistisista möläytyksistä, tappouhkauksista sun muista suoraan Activisionille. Activisionin päässä sitten ihmiset päättävät, onko möläyttely ollut bännien arvoista vain ei. ToxModin mukaan ohjelma osaa muun muassa tunnistaa erilaisia äänensävyjä. Ohjelma osaa ToxModin mukaan myös tunnistaa ihmisten reaktiot eri äänensävyihin. ToxModin mukaan esimerkiksi nuoria pelaajia kohtaan huudetut rivoudet ohjelma tunnistaa vakavampina rikkomuksina kuin aikuisten sanailut toisiaan kohtaan

Teoriassahan tämä kuulostaa hyvältä uudistukselta, mutta ongelmakohtiakin löytyy. Miten ohjelma erottaa toiset kielet toisista? Aluksi ToxMod tunnistaa puheen vain englanniksi, mutta jatkossa mukaan tulee myös muita kieliä. Miten ohjelma erottaa äänensävyn toisesta? ToxMod painottaa, että se toimii ainoastaan välikätenä ja raportoi mahdolliset perseilijät Activisionille, joka sitten tekee lopulliset päätökset.

Samanlainen teknologia on käytössä esimerkiksi Valorant– ja Overwatch 2 -peleissä.

Lisää luettavaa