Tässäkö selitys sille, ettei GTA V ole saanut yksinpelilaajennusta: GTA Online yksinkertaisesti tuottoisampi?

Grand Theft Auto V ilmestyi alunperin vanhan sukupolven konsoleille jo yli kaksi vuotta sitten, mutta pelille ei vieläkään ole julkaistu yksinpelilaajennusta. Tämä saattaa kummastuttaa monia, mutta Kotakun toimittaja Patrick Klepek esittää mahdollisen selityksen asialle.

Syy GTA V:n laajennuksetta jäämiseen saattaa olla yksinkertaisesti se, että GTA Online tuottaa niin paljon rahaa. Viime joulusesonkina GTA Online koki ”parhaan viikkonsa ikinä”, eli verkkomoninpelin pelaajaluvut ja mikromaksujen tuotot olivat katossa.

Lisäksi julkaisija Take-Twon sijoittajaraportin mukaan yhtiö teki viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä jopa enemmän voittoa kuin yhtiö oli arvioinut, ja tuotoista kiitetään suoraan GTA V:n ja GTA Onlinen odotettua parempaa myyntiä. Take-Two ennustaa jopa, että tänä vuonna GTA Online tulee tekemään vielä suuremmat voitot kuin viime vuonna.

Vaikka tarinallisen GTA V -laajennuksen kohtalosta on spekuloitu, saattaa surullinen totuus olla, että peli tuottaa paljon enemmän (ja vähemmällä vaivalla) GTA Onlinen puolella. Puhtaasti rahallisesta näkökulmasta yksinpelilaajennukseen sijoittaminen saattaa siis näyttää turhalta.

Huhut tarinallisesta laajennuksesta alkoivat kuitenkin liikkua jälleen tammikuussa tämän uutisen johdosta, joten mistäpä sitä koskaan tietää…