Tässä eeppinen video, joka muuttaa käsityksesi maailman klassisimmista käsin pelattavasta pelistä ikuisiksi ajoiksi

Videopelien lisäksi maailmasta löytyy lukuisia muitakin pelejä. On lautapelejä, pallopelejä, ristinollaa, taskubiljardia ja monia muita. Moni ei kuitenkaan tiedä, kuinka suuri ja merkittävä peli kivi-paperi-sakset onkaan!

Moni ajattelee, että kivi-paperi-sakset on täysin tuuriin perustuva juttu, jota voisi verrata esimerkiksi kolikonheittoon. Näin ei kuitenkaan ole. Tämän todistaa jo suomalainen, mutta etenkin englantilainen Wikipedia-artikkelikin. Kyseessä on todella monisyinen peli, josta käydään myös suuria kilpailuja.

Seuraavaksi ilmiöstä jonkin verran lukenut allekirjoittanut antaa tärkeän vinkin: jos pelaat aloittelijaa vastaan, kannattaa valita paperi. Tämä johtuu siitä, että ihmisillä on alitajuisesti tapana valita kivi, koska se tuntuu voimakkaalta vaihtoehdolta. Hieman kokeneempia, tämän verran tietäviä henkilöitä vastaan kannattaakin vastavuoroisesti valita sakset, koska niillä voittaa kivitaktiikkaan valmistautuvat paperit. Kuulostaako ihan huuhaalta? Kokeile huvikseen: aloittamalla aina paperilla jäät pitkässä juoksussa voitolle, mikäli pelaat usean eri ihmisen kanssa. Anna kaverin tarjota! Ei kestä kiittää!

Loppuun vielä pari videota, joiden jälkeen viimeistään katsot tätä ”lajia” uusin silmin. Ensin bonuksena pätkää legendaarisesta Sega-sankarista, tasohyppelyiden Alex Kiddistä, jonka piti päihittää boss-hahmotkin Jankenissa, joka on siis suomeksi kivi-paperi-sakset. Tämän alla sitten uutisen otsikossakin mainittu eeppinen video, jota muuan pitkän linjan yhdysvaltalainen journalisti Joon Lee kutsuu maailman hienoimmaksi.