Tämä on todella hienoa: Forza Motorsportista voi nauttia myös näkörajoitteiset

Lisää tällaisia!

30.04.2023

Xbox Games Studiosin pelinkehittäjä Turn 10 Studios on jakanut lisäinfoa siitä, millä tavoin Forza Motorsportista on tulossa pelitalon kaikkien aikojen esteettömin peli. Mukaan on lisätty muun muassa sokeille pelaajille suunnattu ajoavustin ja ajoa helpottava one touch -toiminto.

Sokeille ja heikkonäköisille pelaajille on luotu kuvailevaa äänisisältöä, joka auttaa navigoimaan kilparadoilla ja saattamaan kisoja maaliin paremmin tuloksin. Ääniopastuksen sisältämiä merkkejä ja ohjeita voi säätää yksitellen omien preferenssien mukaan, ja äänenkorkeutta ja -voimakkuutta voi muokata itselleen sopivaksi.

Pelaajat voivat myös valita itselleen parhaiten sopivan painikekombon avustamaan jarruttamista, ohjaamista ja kiihdyttämistä, eikä kaikkia painikkeita tarvitse kontrolloida samanaikaisesti. Avustavat toiminnot mahdollistavat ajokokemuksen kustomoinnin, ja niistä voi valita käyttöönsä juuri sen verran vaihtoehtoja kuin haluaa.

Lisäksi pelaajien käytössä on selostajatoiminto, joka kertoo käyttöliittymän välittämää informaatiota ja auttaa valikoiden navigoimisessa. Selostusjärjestelmä on myös helposti kustomoitavissa sen mukaan, mitä infoa selostukseen haluaa mukaan.

Forza Motorsport tarjoaa myös muita toimintoja, muun muassa mukautuva kuvailutulkkaus, käyttöliittymän värisokeusasetus, painikkeiden mappauskustomointi, tekstinsuurennus ja paljon muuta.

Uusi Forza Motorsport ilmestyy tänä vuonna Xbox Game Passille, Xbox Series X|S -konsoleille, Windows PC:lle ja Steamiin sekä Cloud Gamingin beta-versiolle.

Näkörajoitteisten ajoavustimen esittelyvideon voit katsoa tästä:

Lisää luettavaa