Tämä asia sai jotkut Monkey Island -fanit raivoihinsa jatko-osan suhteen – Ron Gilbert näpäytti tylysti takaisin

Ron Gilbert näpäytti takaisin.

Legendaarisen Monkey Island -pelisarjan uusin osa julkistettiin huhtikuun alussa. Kerroimme asiasta tuolloin täällä.

Uusinta osaa työstää Ron Gilbert, jonka käsialaa olivat kaksi ensimmäistä legendaarista Monkey Island -peliä. Tämän jälkeen on ilmestynyt muutama Monkey Island -peli, mutta niissä Gilbert ei ollut mukana.

Koska internet on internet, piti joidenkin sitten kuitenkin ottaa julkistus negatiivisen kautta. Osa kommentoijista oli syvästi närkästynyt pelin hieman muuttuneesta graafisesta ulkoasusta. Kommentointi oli välillä huomattavankin kitkerää ”Ron Gilbert on mennyt pilaamaan pelin, en ihan varppina ikuna pelaa uutta Monkey Islandia” -tyylistä.

Nyt Ron Gilbert on kertonut blogipostauksessaan, miten kommentoijat saivat hänet lähinnä surulliseksi.

”On jotenkin outoa, että juuri suurimmat Monkey Island -fanit ovat niin vihaisia hieman muuttuneesta graafisesta suuntauksesta. Peli ei välttämättä näytä sellaiselta kuin sinä haluaisit, mutta se näyttää juuri sellaiselta kuin minä sen haluan näyttävän”, Gilbert kertoo täällä.

Gilbert kertoo, että hieman virtaviivaistetumman ulkoasun syynä on muun muassa käytössä oleva pelimoottori. Lisäksi hän päätti jo alussa, ettei halunnut uuden Monkey Islandin näyttävän retropeliltä, vaan hieman modernimmalta tuotokselta, jota ei varmasti syytettäisi nostalgisella ulkoasulla ratsastamisesta.

Samalla hän kertoo, että peliä työstää kuntoon joukko intohimoisesti peliin suhtautuvia taiteilijoita, animaattoreita, äänisuunnittelijoita ja muita alan ammattilaisia.

Katso pelin julkistustraileri alta.

YouTube video

Lisää luettavaa