Surullinen yksityiskohta Ukrainan tragediassa: videopelimuseo tuhoutui pommituksissa

Mariupolissa sijainnut tietokone- ja videopelimuseo on pyyhkiytynyt maan päältä.

27.03.2022

Jos Venäjän hyökkäyssodan uhrilistaa aletaan luetella, tämä ei tietenkään ole edes sadan pahimman murhenäytelmän joukossa, mutta onpahan jälleen yksi surullinen lisäys sodan aiheuttamien tuhojen listalle. Kotaku uutisoi, että Mariupolissa sijainnut vanhojen aikojen tietokoneille ja videopeleille omistautunut museo on tuhoutunut tyystin Venäjän pommituksissa. Museon omistaja Dmitri Cherepanov on tiettävästi onneksi kunnossa, mutta miesparan kotitalo tuhoutui samalla.

Museossa oli näytillä yli 500 tietokonetta, pelikonsolia ja muuta alan laitteistoa 1950-luvulta 2000-luvun alkuun. Kokoelman keräämiseen oli kulunut 15 vuotta, ja kaikki tämä työ tehtiin tyhjäksi sekunneissa.

Cherepanov kertoo tilanteestaan Facebookissa. ”Mariupolin tietokonemuseota ei enää ole. Kokoelmastani on jäljellä vain muistoja”, hän kirjoittaa (Facebook-käännöksen avulla tulkattuna).

”Yritän jatkossakin tukea RetroBit-sivustoa ja radiota, mutta elämässäni on nyt aivan eri prioriteetit. Museotani tai taloani ei enää ole ja se sattuu, mutta selviän ehdottomasti ja löydän uuden kodin!”

Menestystä sisukkaalle miehelle jatkoon. Onnetonta, kerta kaikkiaan.

Lisää luettavaa