Super Mario Bros läpi alle viidessä minuutissa ja muita uskomattomia ennätyksiä – video täältä

17.10.2013

Joillekin pelaaminen ei ole pelkkää hupia, ja he ottavat pelit haasteina. Kuinka paljon pisteitä onnistun keräämään? Kuinka nopeasti pääsen pelin läpi? Esimerkiksi Super Mario Bros. -pelin nopeusennätys tehtiin joulukuussa vuonna 2011, kun Andrew Gardakis -niminen Mario-fani pelasi pelin läpi alle viidessä minuutissa. Videon siitä löydät alta.

Wired-lehden sivuilla on mainio juttu speed run -pelaajista eli niistä, jotka yrittävät pelata pelit läpi mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi jutussa haastateltava Cosmo Wright pelaa tällä hetkellä vuonna 2003 GameCubelle ilmestyneen The Legend of Zelda: The Wind Waker -pelin juuri julkaistua teräväpiirtoversiota ja yrittää jatkuvasti parantaa omaa läpipeluuennätystään. Tähän mennessä Wright on selvittänyt jättimäisen seikkailun hieman alle neljässä ja puolessa tunnissa.

Nopeuspelaamisella voi jopa elättää itsensä. Michael Sigler -niminen pelaaja veloittaa viisi taalaa siitä, että ihmiset saavat katsella verkon välityksellä hänen yrittävän rikkoa omia ennätyksiään. Hän on tällä hetkellä kaikkien aikojen nopeiten Super Mario 64 -pelin läpäissyt pelaaja.

Speed run -pelaajille on oma sivustonsa täällä. Sivuilta löydät valtavan valikoiman speed run -videoita.

Siglemicin eli Michael Siglerin sivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa