Suositun zombieseikkailun jatko-osa menetti kehittäjänsä: Kuinka pelille käy?

Pelijulkaisija Deep Silver lopetti yhteistyön YAGER-studion kanssa.

Dead Island 2:n oli määrä ilmestyä jo tänä vuonna, mutta huhtikuussa ilmoitettiin, että pelin julkaisua lykätään vuoteen 2016. Ja valitettavasti pelin kivinen tie näyttää olevan vasta alussa.

Giant Bomb nimittäin raportoi pelijulkaisija Deep Silverin ilmoittaneen viime viikolla, ettei YAGER-studio tule jatkamaan Dead Island 2:n kehittäjänä. Spec Ops: The Line -räiskintäpelistä tunnettu studio tullaan siis vaihtamaan, mutta uutta kehittäjää ei vielä ole ainakaan julkistettu, josko edes hankittu.

Myös YAGER peri alunperin projektin ensimmäisen Dead Islandin kehittäneeltä Techlandilta, mutta yhtiö jätti pelin sikseen tehdäkseen henkistä seuraajaa Dying Lightille yhteistyössä Warner Brosin kanssa. YAGER kehitti peliä monipelipainotuksella, ja yhteispelin piti onnistua jopa kahdeksan pelaajan voimin.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, tuleeko uusi kehittäjä jatkamaan siitä, mihin YAGER projektin jätti, vai puretaanko peli alkutekijöihinsä. Deep Silver kuitenkin vakuuttaa jatkavansa työskentelyä pelin kanssa, joten eiköhän peli tule vielä joskus päivänvalon näkemään. Saapa sitten nähdä millainen Dead Island 2:sta lopulta tulee.

Alkuperäinen Dead Island julkaistiin vuonna 2011 Xbox 360:lle, PS3:lle ja PC:lle, ja se on myynyt yli 4,5 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Peli sai myös kohtuulliset arviot, ja se on myöhemmin jaettu myös ilmaiseksi Xboxin Games with Gold -kampanjassa.

Lisää luettavaa