Suosikkiroolipelin jatko-osa päivättiin elokuulle – myös uudet laitteistovaatimukset julki

Baldur's Gate 3:n julkaisu koittaa elokuussa niin pc:llä kuin PS5:llä.

25.02.2023

Tovin aikaa pc:llä varhaisversiona nähty  Baldur’s Gate 3 on saanut virallisen julkaisupäivänsä.

Julkaisupäivä varmistui osana hiljattain pidettyä State of Play -lähetystä, jossa pelin vahvistettiin saapuvan myös PlayStation 5:lle. Julkaisupäivän kylkeen saatiin myös uutta traileria, joka on katseltavissa uutisen lopusta. Mitä pelin Xbox Series -versioon tulee, on sekin kehittäjä Larian Studiosin mukaan kyllä työn alla. Teknisiin haasteisiin vedoten studio ei ole kuitenkaan vielä antanut työstämälleen Xbox-käännökselle minkäänlaista julkaisuaikataulua.

Lisäksi Larian Studios julkisti pc-versiolle uudet laitteistovaatimukset, joita tekijätiimi on perustellut valmiin pelin vaatimalla, tehokkaamalla raudalla. Siinä missä aiemmin suositusvaatimukset täyttääkseen koneesta tuli esimerkiksi näytönohjaimen osalta löytyä ainakin Nvidian GTX 1060 tai AMD:n RX 580, pitäisi koneen uuden suosituksen mukaan olla varusteltuna vähintään RTX 2060 Super- tai RX 5700 XT -näytönohjaimella.

Uudet minimi- ja suositusvaatimukset voi katsastaa pelin omalta Steam-sivulta. Baldur’s Gate 3 julkaistaan 31. elokuuta sekä pc:lle että PS5:lle. Lisäksi peli saadaan Nvidian GeForce Now -palveluun sekä Mac-koneille.

Lähde: VGC, PlayStation Blog

Lisää luettavaa