Suomalaisstudio keräsi 5,45 miljoonan euron rahoituksen elektronisen mobiiliurheilun kehittämiseen – 40 miljoonan latauksen raja rikki

Critical Ops sen kun porskuttaa.

Kajaanilainen mobiilipelien kehittäjä Critical Force on kerännyt 5,45 miljoonan euron rahoituksen Business Finlandilta. Lisäksi Critical Ops -peliä on nyt ladattu yli 40 miljoonaa kertaa.

Rahoitus myötävaikuttaa maailmanlaajuisen Critical Ops -pelin ja sen elektronisen mobiiliurheilun ekosysteemin syntymiseen ja toimintaan. Tämä tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia olemassa oleville kansainvälisille elektronisen urheilun markkinoille. Rahoituksen avulla kehitetään ja otetaan käyttöön myös skaalautuva ja automatisoitu tuotantoalusta, joka on suunniteltu nopeuttamaan Critical Forcen pelien kehittämistä ja testausta.

Critical Ops -peli saavutti merkittävän virstanpylvään 40 miljoonalla latauksellaan ennen pelin virallista julkaisua. Vakaa kasvu ennen virallista julkaisua tarkoittaa sitä, että Critical Ops on nyt yksi markkinoiden pelatuimmista FPS-mobiilipeleistä. Virallinen peliversio 1.0 julkaistaan lähitulevaisuudessa.

“Uuden rahoituksen ansiosta pääsemme osoittamaan olevamme elektroniseen mobiiliurheiluun tarkoitettujen FPS-pelien ykköskehittäjä. Rahoitusuutinen osui sopivasti samaan hetkeen, jolloin saavutimme 40 miljoonan latauksen rajapyykin ja järjestämme ensimmäisen Critical Ops -liveturnauksen 40 000 dollarin palkintopotilla Yhdysvaltojen Seattlessa”, kommentoi Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen.

Lisää luettavaa