Suomalaiskehittäjän The Shrimp on pelinäppäimistö jollaista et ole ennen nähnyt

25 näppäintä pöydälle ja matkalle.

22.08.2022

The Shrimp on erittäin kompakti mekaaninen pelinäppäimistö. Sen 25-näppäiminen asettelu on soviteltu kaikenlaiseen satunnaiseen pelaamiseen.

Upouudet Gateron G Pro -kytkimet on aseteltu pohjoismaiseen design-runkoon. Näppäinhatuissa on Cherry-profiili ja niissä on ylisuuret kirjaimet suurempaa RGB-valaistusta varten. Mukana on myös irrotettava, magneettisesti yhdistettävä rannetuki.

”Halusimme pyyhkiä pölyt ”pelinäppäimistöltä”. Näppäimistöissä ei ole tapahtunut paljon kehitystä 1970-luvun tietokonepäätteiden näppäimistöistä. Tämän päivän ”pelinäppäimistö” näyttää olevan lähinnä mustalla värillä tehty vakionäppäimistö, johon on lisätty RGB-valaistus ja ehkä pari ylimääräistä painiketta liian kaukana helposti tavoitettavalta etäisyydeltä”, sanoo Kari Viljanen, The Shrimpin tuotekehittäjä. “Emme ole keksineet pyörääkään uudelleen. The Shrimp on myös tavallinen näppäimistö, vaikkakin pienikokoinen. Myös ennen The Shrimpiä on ollut keypadin kokoisia pelilaitteita, mutta ne ovat olleet joko epästandardilla asettelulla, tehty sovellettavaksi pelikonsolien näppäimistöön ja hiireen tai niissä on ollut jotain epämiellyttävää futuristista ”avaruuskapteenimuotoilua”. Uskon, että olemme tehneet muotoilun, joka on sekä mukava käyttää että näyttää hyvältä työpöydälläsi.”

The Shrimpin julkaisuajankohta tai myyntihinta eivät ole vielä tiedossa.

Lisää luettavaa