Suomalainen My Summer Car nousi Steamin-listojen kärkeen: ”ajoin hiacen jo *****ksi, kuolin, heräsin kirkossa, menin pubiin join itteni sammuksiin”

25.10.2016

Kaahailuun, auton virittelyyn ja kaljan juontiin keskittyvä My Summer Car julkaistiin Steamin early accessissä eilen. Peli on noussut heti Steamin myyntilistojen kärkeen.

Steamin sivuilla pelaajat ovat sankoin joukoin kirjoittneet omista pelikokemuksistaan. Kertomukset ovat silkkaa kultaa ja osottavat hienolla tavalla, miten My Summer Car tuo esiin jotain perinteisen suomalaista sielunmaisemaan.

Käyttäjäarvioita voit lukea alta. Pelin Steam-sivuille pääset tästä.

”ajoin hiacen jo ♥♥♥♥♥ksi, kuolin, heräsin kirkossa, menin pubiin join itteni sammuksiin, heräsin olkkarin lattialta kauheassa rapulassa, laitoin saunan lämpiämään, pöllin traktorin jotta voisin ettiä hiacen, löysin samalla piilo kossupullon, join sen ykösellä, ajoin traktorin katolleen, jäin auton alle kun etin sivistystä, heräsin kirkosta, menin pubiin ja heräsin olohuoneen lattialta kauheessa rapulassa, menin saunaan ja kusin kiukaalle, sain achievmentin. 6/5 peli joisin toistekkin.”

”Kolme tuntia pelattu ja aivan 100% Suomi-fiilis jo nyt. Ensikosketukseni peliin oli että menin ulos ja kusin olohuoneen ikkunaan havaitsin samalla että siellähän oli hyttysiä. Voihan PRKL sitä ininää! Tuli kesä mieleen.

Tulin takaisin sisälle (…niin tuli hyttysetkin) ja naapurihan se soitti heti kännissä että tulehan poika hakkaamaan mulle halkoja. V*tutus oli valmis.

Huusin päälle jotain hävytöntä painamalla N kuten ”It is the spring of p*ssies for sure!” ja löin luurin korvaan. Tyhjennettyäni 3 kaljaa olin jo kännissä. Löysin rannasta veneen ja kävin veneilemässä ja ajattelin ensin hukkua mutta päätinkin vain kusta järveen mutta en onnistunut kuin pari tippaa osumaan veneen lattialle. Kaljat ja makkaratkin unohtui keittiön pöydälle.
Tulin takaisin ja join 4 kaljaa ja söin makkaraa. Menin tallille ja kiroilin että mitenköhän saan tuon romun ikinä kasaan. Päädyin lopulta pakettiautoon yöksi kaljakorin ja hyttysten kanssa (yöllä on muuten todella pimeää) enkä löytänyt kotiovea vasta kuin harhailtuani vartin kännissä pihalla. Sisällä etsin kännissä valokatkaisijoita joten vinkki: sytyttäkää ne valot valmiiksi jos tulette yöllä kotiin!

Aamulla sain Hiacen vihdoinkin käyntiin kun en pimeässä löytänyt käsijarrukahvaa. Ei muuta kuin kauppaa etsimään. Lisää kaljaa! Ajeltuani melkein tankin tyhjäksi löysin kaupan ja olin jo niin janoinen että olin saanut saavutuksen huomaamattani että ”Drink your own ♥♥♥♥ like a pro” eli olin juonut jossain vaiheessa omaa kustani.

Kaupassa sitten maksettuani ostokseni ne levisivät pitkin lattioita kun yritin siinä väsymysmittari tapissa ottaa muovipussia käteen siinä onnistumatta. Kiroilin ja näytin myyjälle keskisormea joka ivallisesti nauroi ja uhkaili epämääräisiä lihaveitsestä joten päädyin jälleen Hiaceen pelin menettäneenä ja join korin pohjalta löytyneet 3 kaljaa samalla kiroten ja ensimmäinen pelikertani sekä elämäni päättyi lähikirkon pihapuuhun kun raivoissani yritin ajaa pihojen postilaatikkoja nurin keskisormi pystyssä kaljaa juoden. Viimeisessä kuvakaappauksessa juon vielä kuollessani kaljaa vaikka ruutukin on jo veressä.

Uusi elämäni koitti ja jäi lyhyeksi kun jäin vihreän Fiatin yliajamaksi keskellä metsää ja päätin kostaa kolmannessa elämässäni. Tein Hiacella tiesulun kapeaan kohtaan metsikköön ja onnistuin pysäyttämään Fiatin. Rehellisesti KUSIN kuskin ikkunasta sisään, kiroilin ja huusin, näytin keskaria ja heitin äijää vielä radiolla, jolloin hän ajoi uudestaan päälleni ja kuolin jälleen kerran.

Eihän tähän sanat riitä. 10/10

Tätähän se on arki supisuomalaisella maaseudulla.

Jo tämän kokemuksen jälkeen (enkä ole vielä nähnyt pelistä kuin hyttysen pierun verran) täytyy todeta että tämä on kyllä niin Suomi Hardcore Simulator 1995 että ei että! Ei tällaista mikään Rokkistara tai kukaan Venttiili tai Ubipehmeä pystyisi tekemään. Tällaisen pelin tekijällä täytyy olla syvää näkemystä tästä niin takapajuisesta ja vähän vinksahtaneesta Pohjolan perukasta.
Rojolan haastatteluja lukeneenani sekä pelin etukäteismatskua syynänneenä täytyy todeta että kaveri tietää mistä puhuu. Tällainen tapaus puuttuu vielä täysin autopelien maailmasta. Kaikki se työ ja tuska että saat rahaa sekä jotain toimivaa aikaan. Kaikki se turhautuminen ja svidudus. Kaikki se vietetty elämä ja sekoilu siinä rakentamisen ohessa. Se fiilis kun jotain vihdoin onnistuu. Sitten ajat metsään kännissä ja kuolet.

Se on sitä suomalaisuutta. Ei tähän sanat riitä. Tämä peli kertoo pienestä kansastamme kaiken oleellisen.
”This is not your car lifestyle m*sturbating fantasy. This is realism.”
”This is not made because this is fun game, but because it is NOT!”

Amistech Gamesin henkilökunnan tulisi saada kutsu Linnan juhliin ja saada jokin Suomen lukuisista kulttuurinedistämispalkinnoista. Tämähän on kulttuuriteko!

Suomi nousuun
100 vuotta
My Summer Car
Game Of The Year
Lisää Kaljaa
Jestas sentään
PRKL

Kiitos.
Thank you.”

”En saanu autoa kasaan, niin päätin lähtee kauppaan hakemaan ruokaa kun rupes nälkä tulemaan.
Pitkän ajomatkan jälkeen kun kylille pääsin, niin ei ollut kauppa auki. Mutta onneksi baari oli niin jäin sinne juomaan.
Humalassa en sitten pimeessä osannut ajaa kotia ja meni auto metsään. Jäin pimeeseen nukkumaan.

5/5 peli!”

Lisää luettavaa