Steamin trendaavien pelien listalla on hieman erilainen suomalaisteos – Your Royal Gayness käsittelee erilaisuutta seksuaalivähemistöjen kautta

Your Royal Gayness trendaa!

Lizard Hazard Games, pieni indiepelistudio Kouvolasta, on julkaissut Kickstarter-rahoitetun pc-pelinsä Your Royal Gayness. Peli on vahvasti tarinavetoinen parodiapeli, joka sisältää vahvan viestin seksuaalisen monimuotoisuuden hyväksymisestä.

Peli on tällä hetkellä Steamin trendaavien pelien joukossa, ja sen palaute on ollut lähes yksinomaan myönteistä.

Your Royal Gayness -pelin aihe on minulle erittäin henkilökohtainen. Kuulun itse seksuaalivähemmistöön ja vaikka olenkin onnekas asuessani varsin hyväksyvässä ympäristössä, syrjintä ja LGBT+-ongelmat eivät ole tuntemattomia minullekaan”, kommentoi pelin pääkehittäjä Salli Loikkanen.

“Vaikka Your Royal Gayness on ‘vain’ peli, toivon sen jollakin tavalla pystyvän valistamaan homoseksuaalien kohtaamista ongelmista.”

Your Royal Gayness on niin sanottu managerointipeli, joka keskittyy vahvasti tarinaan. Pelaajahahmona on prinssi Amir, joka johtaa satumaailmassa kuningaskuntaa hänen vanhempiensa poissaollessa. Tilanteesta johtuen prinsessat kilpailevat prinssin huomiosta, mutta Amiria ei voisi vähempää kiinnostaa, koska hän pitää miehistä.

Pelin Steam-sivuille pääset tästä.