Spotify-sota jatkuu: ”Häipykää sieltä ennen kuin se paikka syö sielunne”, sanoo Neil Young palvelun työntekijöille

"Toimitusjohtaja Daniel Ek on keskeinen ongelmanne, ei Joe Rogan", veteraanimuusikko lisää.

08.02.2022

Spotifyta ja Joe Roganin podcastia vastaan suunnatun liikehdinnän aloittanut Neil Young antaa sanallisen säilänsä jälleen sivaltaa uudessa avoimessa kirjeessä. Miehen verkkosivuilla julkaistiin viesti, joka on suunnattu sekä muusikoille että Spotifyn työntekijöille. On muutoksen aika, Youngin viesti kuuluu.

”Maailman muusikoille ja sisällöntuottajille sanon tämän: teidän täytyy löytää taiteellenne parempi koti kuin Spotify”, Young kirjoittaa.

”Spotifyn työntekijöille sanon, että [toimitusjohtaja] Daniel Ek on keskeinen ongelmanne – ei Joe Rogan. Ek vetelee naruista. Häipykää siitä paikasta ennen kuin se syö sielunne. Ainoat Ekin asettamat tavoitteet ovat numeroita – eivät taidetta, eivät luovuutta. Huomatkaa, ettei Ek koskaan mainitse niitä lääkieteteen ammattilaisia, jotka aloittivat tämän keskustelun.”

Young viittaa parinsadan tutkija ja lääketieteen asiantuntijan allekirjoittamaan vetoomukseen, jossa vaadittiin, että Spotifyn pitäisi ryhtyä toimenpiteisiin Joe Roganin podcastissa esitettyjen harhaanjohtavien väitteiden vuoksi. Rogan tunnetaan muun muassa kielteisestä suhtautumisestaan koronarokotteisiin.

Spotify reagoi viime viikkoina nousseeseen kritiikkiin poistamalla palvelustaan kymmeniä vanhoja Roganin podcast-jaksoja ja asettamalla uusia sääntöjä palvelussa julkaistavalle sisällölle. Näissäkin on ongelmansa, kuten Soundin ja Rumban artikkeleista voi lukea.

Lisää luettavaa