Sony-pomo kertoo PS4:n elinkaaren lähestyvän loppuaan

Sonylla valmistaudutaan jälleen yhden konsolisukupolven loppuun sekä uuden alkuun.

PlayStation 4 on saapumassa tiensä päähän, laukoo Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja John Kodera.

Sijoittajille pidetyssä palaverissa Kodera on avartanut sanaista arkkuaan koskien niin PS4:n elinkaaren kestoa kuin tulevia suunnitelmia. Koderan mukaan Sony odottaa konsolimyynnin laskevan. Myynnistä aiheutuva tappio pyritään kuitenkin minimoimaan PlayStation Plus -tilaajien määrää nostamalla, mikä voi enteillä vielä lisää mahdollisia etuja Plus-jäsenten iloksi.

Pelien suhteen Sony ei aio keskittyä vain uusien nimikkeiden kehittämiseen. Sen sijaan yhtiö pyrkii kasvattamaan konsolin tarjontaa myös vanhojen sarjojen uusilla peleillä. Sonyn mukaan jo meneillään oleva konsolin elinkaaren viimeinen sykli tulee jatkumaan aina vuoteen 2021 asti. Tämä saattaa tarkoittaa, että yhtiöllä olisi suunnitelmissa julkaista – PlayStation 5:llä mahdollisesti kutsuttava – seuraaja kyseisen ajanjakson jälkimainingeissa.

Alkuperäinen PlayStation 4 julkaistiin vuoden 2013 marraskuussa, ja konsolia on myyty tähän mennessä maailmanlaajuisesti yli 79 miljoonaa kappaletta. Kolme vuotta myöhemmin Sony toi markkinoille lisätehoja ahmineen PlayStation 4 Pro -konsolimallin, joka sekin on käynyt kaupaksi kuluttajille.

Lähde: GameSpot, Gematsu