Playstation vs. Xbox -taistelu jatkuu – Sony kommentoi Microsoftin järisyttävää Activision-kauppaa

Sonyn päämajassa on varmaan järjestetty parikin kiihkeäsanaista palaveria kaupan tiimoilta.

20.01.2022

Mitä Microsoftin Activision-kauppa merkitsee Playstationin kannalta? Siinäpä kysymys, mitä on pyöritelty medioissa läpi maailman sen jälkeen, kun tieto Activision Blizzardin siirtymisestä Microsoftin omistukseen julkistettiin. Voiko Playstationilla enää pelata tulevaisuudessa Call of Duty -pelejä, Overwatchia tai muita maineikkaita pelibrändejä, jotka ovat nyt tukevasti Xbox-leirissä?

Nyt Sonyn edustaja kommentoi tilannetta Wall Street Journalille, joka Activision-kaupasta aivan ensimmäiseksi uutisoikin. Sonyn viesti on lyhytsanainen: ”Odotamme Microsoftin noudattavan sopimusten ehtoja ja varmistavan jatkossakin, että Activisionin pelejä voi pelata usealla alustalla”, edustaja kommentoi.

Jo julkaistuista peleistä on tällaisia sopimuksia varmasti tehtykin, mutta se on sitten aivan eri asia, miten Activisionin tulevien pelien kanssa käy. Voiko seuraavien vuosien Call of Dutyja pelata vain Xboxilla? Miten käy moneen kertaan siirretyn Overwatch 2:n? The Verge huomauttaa, että erityisesti Call of Dutyn tilanne on Playstationin kannalta tuskainen. Call of Duty: Black Ops Cold War oli vuoden 2021 toiseksi pelatuin peli Playstation 5:llä, ja pelisarjan karkaaminen kilpailijalle olisi paha isku.

Lisää luettavaa