Sonic the Hedgehog 2 on haukuttu lyttyyn kriitikoiden toimesta – tämä ei vaikuttanut lipputuloihin, elokuva teki historiaa

Sonic 2 on suosittu.

Sonicin toinen elokuva ei ole ollut arvostelijoiden mieleen. Leffaa on lytätty oikealta ja vasemmalta kriitikoiden toimesta, ja tällä hetkellä sen Metacritic-arvosana on 47 pistettä sadasta mahdollisesta.

Sonic the Hedgehog 2 näyttäisi kuitenkin olevan malliesimerkki elokuvasta, jossa kriitikoiden ja fanien mielipiteet eivät todellakaan kohtaan. Metacriticin käyttäjien arvosana leffalle onkin huomattavasti positiivisempi eli 8,2 pistettä kymmenestä.

Leffa onkin ollut mieletön menestys myös lippuluukulla. Elokuva keräsi avausviikonloppunaan tuloja 141 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. USA:n markkinoilla elokuva keräsi huikeat 71 miljoonaa dollaria. Tämä tekee siitä kaikkien aikojen suosituimman peliin perustuvan elokuvan avausviikonlopputulojen suhteen.

Tätä ennen normaalin avausviikonlopun ennätys oli Detective Pikachu -elokuvalla, joka keräsi 54 miljoonaa dollaria lipputuloja. Ensimmäinen Sonic-elokuva keräsi tuloja USA:ssa 58 miljoonaa dollaria, mutta se tule leffateattereihin juhlapyhinä, joten sillä oli yksi päivä enemmän aikaa kerätä avausviikonlopun lipputuloja.

Lisää luettavaa