Simpsoneiden luojan rakastettu sarja saa jatkoa – erikoinen kiista ohi

Futurama jatkuu ensi vuonna.

Helmikuussa kerrottiin, miten Simpsonien isänä tunnetun Matt Groningin toinen suosittu animaatiosarja Futurama palaa uusin jaksoin.

Mukana ovat sarjan alkuperäiset ääninäyttelijät eli Billy West (Fry), Katey Sagal (Leela), Tress MacNeille (Mom), Maurice LaMarche (Kif), Lauren Tom (Amy), Phil LaMarr (Hermes) sekä David Herman (Scruffy).

Ryypiskelevää Bender-robottia ääninäyttelevä John DiMaggio halusi lisää palkkaa, sillä ilman sitä hänen ei ollut tarkoitus sarjassa olla mukana. Hän jopa kertoi, ettei aio sarjaan osallistua, mikäli palkankorotusta ei heru.

Phoenix Fan Fusion -tapahtumassa hän kuitenkin kertoi, että on kuin onkin Benderin ääni tulevassa sarjassa. Palkankorotusta hän ei saanut. Hänen mukaansa sarjan oikeudet omistava Disney oli valmis ottamaan hänen tilalleen toisen ääninäyttelijän.

”Ihmiset onnittelevat minua siitä, että sain lisää palkkaa. En saanut. Sain kuitenkin paljon kunnioitusta, ja monet ihmiset nyökkäilivät hyväksyvästi suuntaani”, DiMaggio kertoi ja jatkoi.

”Disneyltä rahan nyhtäminen on kuin kivestä yrittäisi puristaa verta. Juttelin agenttini kanssa siitä, haluammeko olla vertauskuvallisesti kiitospäivän aterian ääressä, vai seistä ulkona vesisateessa samaan aikaan, kun muut herkuttelevat.”

Futuramaa tehtiin neljä kautta vuosina 1999-2003. Sarjaa tehtiin kolme paluukautta vuosien 2010 ja 2013 välillä. Uutta sarjaa ilmestyy 20 jakson verran, ja ne saapuvat Hulu-suoratoistopalveluun ensi vuonna.

Lisää luettavaa