Ristikkopiireissä hämmentävä jupakka – Onko tämä tapaus sattumaa vai ei?

Seuraava uutinen liittyy videopeleihin hyvin vähän, mutta pelihän se on ristikkokin.

Ristikkoyhteisö on viime päivinä nauttinut maailmalla odottamatonta huomiota. FiveThirtyEight-niminen suosittu nettisivusto nimittäin kirjoitti artikkelin, jossa se syytteli julkisesti Tony Parker -nimistä ristikkotehtailijaa plagioimisesta. Parker tekee ristikoita saman konsernin lehdille USA Todaylle ja Universal Crosswordille.

Artikkelissa väitettiin, että Parker ei ole ainoastaan varastanut ristikkosanoja, vaan keskeisiä suunniteltuja rakenteita niin New York Timesista kuin muistakin julkaisuista. Parkerin kerrotaan päässeen kuin koira veräjästä, sillä hän on kopioinut nimenomaan vuosia vanhoja ristikoita.

Parker on kieltänyt syytökset ”silkkoina sattumina”, mutta muut alalla olevat ristikkotehtailijat uskovat Parkeria syylliseksi. American Values Clubin ristikkomies Ben Tausig kommentoi, että plagioiminen on ”kuvottava rikkomus”. Tausig on työskennellyt Saul Pwanson -nimisen koodarin kanssa luodakseen ristikkotietokannan, jonka mukaan Parker näyttäisi olevan syyllinen.

Alla esimerkki, jossa kopioidut kohdat näyttäisivät vieläpä olevan useampisanaisia fraaseja, eivätkä ainoastaan yksittäisiä sanoja. Päättele itse!

Screen Shot 2016-03-08 at 11.10.37