Retropelaajien unelmakonsoli vihdoin kauppoihin!

Jo moneen otteeseen viivästynyt ja vaporwareksikin epäilty RetroN 5 -konsoli on vihdoinkin pääsemässä kauppoihin. Alunperin jo viime kesäksi luvattua retropelaajien märkää unelmaa on toimitettu jälleenmyyjille tänään.

Oheislaitevalmistaja Hyperkinin valmistama konsoli pyörittää vanhoja NES-, SNES-,Mega Drive- sekä Gameboy Advance -pelejä ylöspäin teräväpiirtoresoluutioon skaalattuna. Mainittujen konsolien lisäksi laite tukee myös Game Boy-, Game Boy Color-, Famicom- ja Sega Master System -pelejä. Jälkimmäinen on tosin mahdollista vain Mega Driven alkuperäistä Master System -adapteria käyttämällä.

Kyseessä ei ole pelkkä muovikuoriin pakattu emulaattori, sillä pelien pelaaminen vaatii alkuperäisen pelimoduulin omistamista. Laitteen sisällä hyrrää myös alkuperäistä konsoliteknologiaa ja vain erilaiset filtterit ja skaalaukset hoidetaan ohjelmiston avulla. Konsolin mukana toimitetaan langaton bluetooth-ohjain, mutta laitteen kyljistä löytyy myös liitännät ehdoille ja oikeille ohjamille, mikäli sellaisia kotoa vielä löytyy.

Laitteen lopulliseksi hinnaksi on vahvistunut 140 dollaria, eli noin 100 euroa. Ennakkotilauslistat ovat pitkät, mutta hiljalleen konsoleita luulisi riittävän myös muillekin ostajille. Nyt on siis aika rasvata peukalot ja pyyhkäistä pölyt rakkaiden pelivanhusten päältä!