Retropelaajat, huomio! Nyt on tulossa todellinen pakko-ostos – ja se on täysin kotimaista tuotantoa!

Pelaaja jälleen pelikulttuurin asialla!

23.11.2023

Mainio suomalaisen pelikulttuurin parhaimmistoon kuuluva Pelaaja-lehti on aiemmin julkaissut kolme kirjaa yhteisörahoituksen tuella. TOP 5 – Pelimaailman huikeimmat, hilpeimmät ja hämärimmät (2018), Tiesitkö? – Pelimaailman ilmiöitä, taustoja ja salaisuuksia (2019) sekä PlayStation-kansa – kuinka Pleikkari valloitti Suomen (2021) ovat kaikki aivan mainiota opuksia.

Nyt Pelaaja julkaisee uuden kirjan Pikselipölyä – pelimaailman rakastetut klassikot ja unohdetut helmet. Pelaajassa on lokakuusta 2012 asti ilmestynyt Pikselipölyä-palsta, jolla muistellaan pelejä vuosien takaa. Pelaajan toimitus kokoaa kyseisen palstan parhaat tekstit noin 140-sivuiseksi kirjaksi. Pikselipölyä-palstalla on nähty vuodesta 2012 lähtien yli 120 peliä. Kirjaa varten niistä on valikoitu yli 50 kappaletta. Mukaan tulee myös täysin uusia tekstejä retropeleistä, ovat ne sitten pelimaailman klassikoita tai sitten vähän tuntemattomampia retroiluja.

”Kirjan päätoimittaja Janne Pyykkönen, Pelaajan päätoimittaja Ville Arvekari ja muutamat palstan tekoon osallistuneet avustajat kirjoittavat tilaustyönä uusia tekstejä peleistä, jotka ovat erityisen rakkaita heidän muistoissaan”, kirjan mesenaattisivuilla kerrotaan. Kirjan taitosta vastaa kaikki Pelaajan aiemmat kirjat taittanut ja lehden ilmeestä vastaava art director Lasse Erkola.

Mesenaattikampanjan minimitavoite on jo täynnä, mutta kampanja jatkuu vielä tammikuun alkuun saakka. Mikäli kirja kiinnostaa, niin sen rahoittajaksi pääset kirjan mesenaattisivuilla täällä.

Lisää luettavaa