Reddit-käyttäjä löysi JÄÄTÄVÄN aukon suositusta indie-moninpelistä kolme vuotta julkaisun jälkeen – studio korjaa virheensä päivässä

Mafioso-seurapeliin perustuvassa verkkopelissä havaittiin pelin tasapainon rikkova ongelma.

Town of Salem on selainpohjainen, Mafioso-seurapeliin perustuva moninpeli, jossa Salemin kylän asukkaiden tulee löytää joukostaan ryhmä mafiosoja ja muita konnia. Peli koostuu päivistä, jolloin pelaajat voivat äänestämällä lynkata jonkun pelaajista ja öistä, jolloin konnat voivat surmata muita pelaajia.

Eilen reddit-käyttäjä PeteMailer huomasi pelissä melko suurehkon ongelman. Hän havaitsi, kuinka peli järjestää äänestysvaiheen jälkeen pelaajat aina tiettyyn järjestykseen heidän rooliensa mukaan. Tämä järjestys asettaa käytännössä aina pelin konnat äänestyslistan viimeiseksi, joten kyläläisten on helppo löytää ainakin yksi konna joukostaan. Tilanne olisi suunnilleen sama, kun perinteisessä mafioso-pelissä pelinjohtaja ilmoittaisi äänestyksen tulokset aina siten, että mafioso olisi viimeinen, jonka ääni paljastatetaan.

Klikkaa PeteMailerin Reddittiin lataamaa kuvaa avataksesi sen koko ruudulle.

Tämä ei varsinaisesti ole bugi. Peli käyttää ilmeisesti samaa algoritmiä äänestystulosten näyttämiseen kuin missä järjestyksessä eri roolit toimivat yön aikana. Tämä on kuitenkin selkeä ongelma, sillä PeteMailerin ilmoitettua tästä ongelmasta pelin Reddit-palstalla, ovat pelaajat lähes järjestäen lynkanneet aina äänestystuloksissa viimeisenä esiintyvät pelaajat, sillä he ovat käytännössä aina konnia.

PeteMailerille ilmeisesti tarjottiin jotain palkintoa kerrottuaan tästä bugista julkisesti, mutta Reddit-moderaattori TurdPile kertoi kaverin kieltäytyneen kunniasta. ”Mikä pyhimys”, Turdpile kommentoi. 

Redditissä pelin kehitystiimiin kuuluva pyromonkeygg on ilmoittanut noin kaksi tuntia ennen tämän uutisen kirjoittamista, että huomisen puolella pitäisi tulla jonkinlainen ilmoitus ilmeisesti tämän ongelman korjaamisesta. Tiedustelin BlankMediaGamesilta Facebookin ja Twitterin kautta mahdollista aikataulua ongelman korjaamiseen, mutta toistaiseksi vastausta ei ole kuulunut. Uutinen päivittyy, mikäli studio ehtii asiaa kommentoida.

Town of Salem julkaistiin vuonna 2014 onnistuneen Kickstarter-kampanjan voimin. Peli löytyy myös ainakin Googlen Play-kaupasta ja Steamista.

PÄIVITYS, 27.11.2017, kello 23.45: Blank Media Games on ilmoittanut korjanneensa tämän ongelman Twitterissä.