PS4:n tulevassa pelissä on niin suuri universumi, että NASA pyydettiin apuun sen tutkimisessa

No Man's Sky tulee sisältämään pelihistorian suurimman maailman.

Tästä eivät open world -pelit enää paljon suuremmaksi pääse. PlayStation 4:lle myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä No Man’s Sky tulee nimittäin tarjoamaan aivan tolkuttoman suuren universumin.

No Man’s Skyssa pelaaja pääsee tutkimaan universumia, sen planeettoja ja elämänmuotoja. Peli perustuu proseduraaliseen sisällön generointiin, mikä mahdollistaa universumin valtavan koon. Pelin tekijät loivat planeettojen, kasvien ja eläinten perustekijät, joiden perusteella peli luo universuminsa. No Man’s Skyn planeetat siis muistuttavat Maapalloa monilta osin, mutta variaatioita on lukemattomasti.

”Puilla on rungot ja lehdet. Eläimillä on luurakenteet. Avaruusaluksilla on ohjaamot. Rakennuksilla on ovet, ikkunat ja katot,” selittää Hello Games -studion johtaja Grant Duncan Venture Capital Postin mukaan.

Kaikkiaan pelin maailma voi sisältää täysin käsittämättömät yli 18 kvintiljoonaa planeettaa! Kvintiljoona on triljoonaa ja kvadriljoonaa seuraava yksikkö, joka voidaan ilmaista myös 1 000 000 5. Toisin sanoen planeettojen lukumäärä ylittää ihmismielen ymmärryksen.

No Man’s Skyn pelimaailman koko onkin sitä luokkaa, että Hello Games joutui konsultoimaan Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallintoa (NASA) siinä, kuinka pelin universumia voisi lähestyä. Planeettojen tutkimiseen päädyttiinkin käyttämään avaruusluotaimia, jotka taltioivat planeetoilla tapahtuvia muutoksia.

Pelimaailman koko ei toki kerro, onko lopputuloksena vielä kiinnostava peli, mutta historiaa tässä tehdään joka tapauksessa. No Man’s Skyn on määrä ilmestyä vielä tänä vuonna, mutta tarkempaa julkaisupäivää ei ole kerrottu. Peli julkaistaan ensin yksinoikeudella PS4:lle, mutta myöhemmin sen on määrä ilmestyä myös ainakin PC:lle.