Pornopelit poistuvat huippusuositun sivuston kauppapaikalta – tästä nousi haloo, jota sivusto pyytelee nyt anteeksi

Game Joltissa kuohuu.

Game Jolt -sivustolta löytyy keskustelua peleistä, muuta peliaiheista sisältöä sekä sivuston oma kauppapaikka indiepeleille.

Sivusto poisti alkuviikosta kauppapaikalta kasan pelejä, joissa oli seksuaalista sisältöä. Monet indiepelinkehittäjät ovat kuitenkin kertoneet, että heidän pelinsä poistui Game Joltin valikoimista siitäkin huolimatta, ettei niistä  mitään seksuaalista löydy.

Tämän lisäksi monet seksuaalisia teemoja ja suoranaista seksuaalista sisältöä tekevien pelien julkaisijat ovat harmistuneita siitä, että heidän pelinsä poistettiin sivustolta ilman varoituksia.

Aluksi Game Jolt vastasi ihmisten kommentteihin puolustavasti ja jopa ironisesti naurahdellen. Myöhemmin Game Jolt kuitenkin pahoitteli vastauksiaan. Game Joltilta kerrotaan, että heillä työskentelee vain pieni määrä ihmisiä, ja heidän piti tehdä päätöksiä sen suhteen, millaista materiaalia sivuilla julkaistaan.

Game Joltilta kerrottiin, että he ymmärtävät hyvin indiepelintekijöiden harmistuksen siitä, että seksuaalista sisältöä sisältävät pelit poistettiin sivustolta ilman, että pelinkehittäjillä oli mahdollisuuksia siirtää niitä toisiin palveluihin. Väärin perustein poistetut pelit on myös palautettu kauppapaikalle.

Nyt pelintekijöillä on viikko aikaa ilmoittaa Game Joltin kautta pelin ostaneille, että peli on poistunut myynnistä. Tuon aikavälin sisällä he saavat myös siirtää pelinsä toisille julkaisualustoille rauhassa.

Game Joltin kautta voi pelata poistettuja pelejä vielä vuoden loppuun saakka.

Lisää luettavaa