Pleikkarin mielipiteitä jakaneet tarinapelit tulevat myös PS4:lle, olipa niille kysyntää tai ei

Heavy Rain ja Beyond: Two Souls kääntyvät uudelle sukupolvelle.

Quantic Dream -studion pelien Heavy Rain (2010) ja Beyond: Two Souls (2013) on varmistettu ilmestyvän PlayStation 4:lle, kertoo PlayStationBlog. Metro Redux -uusintaversioiden tapaan pelit julkaistaan fyysisesti yhteisboksissa, mutta digitaalisesti ne voi ostaa myös erikseen.

Näyttävien pelien kääntäminen uudelle sukupolvelle on teknisesti ymmärrettävää, mutta muutoin se on lievä yllätys, sillä pelit ovat jakaneet mielipiteitä voimaakkaasti. Heavy Rain sai enimmäkseen hyviä arvioita ja sen Metacritic-keskiarvo onkin 87, mutta Beyond: Two Soulsiin suhtauduttiin negatiivisemmin ja sen keskiarvo on vain 70. Molemmilla peleillä on myös erittäin suorasanaiset vihaajansa.

Jälkimmäisen pelin saama kritiikki näkyy myös myyntiluvuissa. Heavy Rain on myynyt vajaat kolme miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, mutta Beyond: Two Soulsin myyntitulos on vain noin 1,6 miljoonaa VGChartzin mukaan.

Beyond: Two Souls oli vuoden 2013 odotetuimpia pelejä, ja se oli ensimmäinen peli, joka esiteltiin myös Tribecan elokuvajuhlilla. Ehkäpä tähtinäyttelijät, komeat grafiikat ja ennakkohype tekivät pelaajien pettymyksestä sitäkin katkeramman.

PS4-käännöksistä ei tässä vaiheessa ole paljonkaan tiedossa, eikä edes julkaisupäivää ole ilmoitettu. Beyond: Two Soulsista tiedetään kuitenkin, että pelaajalla on nyt mahdollisuus pelata peli läpi myös täysin kronologisesti.

Lisää luettavaa