PlayStation täytti pyöreitä, mutta oletko koskaan kuullutkaan näistä harvinaisimmista pleikkaripeleistä?

Sivusto listasi kymmenen harvinaisinta ja arvokkainta PlayStation-peliä.

PlayStation saavutti pari päivää sitten kypsän parinkymmenen vuoden iän, joten PSGang-sivusto listasi ensimmäisen Pleikkarin harvinaisimmat ja kalleimmat pelit. Ei liene mikään yllätys, että TOP10-listalta löytyy useampia pelejä, joista moni ei välttämättä ole kuullutkaan.

Kaikkein kallein ja harvinaisin PS-ykkösen peli on sivuston mukaan japanilaisen Elemental Gearbolt -pelin Assassin Case -boksi, jonka hinta lähtee yleensä liikkeelle 3000 dollarin kieppeiltä. Metallisessa salkussa tuli pelin lisäksi mukana muistikortti sekä kullattu aseohjain.

Kaikista huvittavinta on, että vuonna 1997 ilmestyneen pelin erikoisversiota ei itseasiassa ole tuotu lainkaan jälleenmyyntiin, vaan tätä tyylikästä boksia jaettiin ilmaiseksi 1998 E3-messuilla. Tuolloin messut olivat kaikille avoimet ja ilmaiset, joten kuka tahansa sisääntulija saattoi saada tämä tulevan keräilyharvinaisuuden.

Elemental Gearbolt Assassin Case

Listan hämärintä settiä edustaa niinikään japanilainen kulttipeli LSD Dream Emulator (1998), jota on luonnehdittu surrealistiseksi tutkimusmatkaksi. Tästä pelistä saa nykyisin maksaa noin 230 dollaria. Alta voit katsoa YouTuben Creepy Gaming -sarjan esittelyn pelistä. (Video on ajoitettu alkamaan esittelyn alusta.)

YouTube video

Muita listalle päässeitä pelejä ovat esimerkiksi Persona 2, Team Buddies ja The Misadventures of Tron Bonne. Tsekkaa koko PSGangin lista tästä.

 

Lisää luettavaa